TEVV de sterkste op ORGON-toernooi

TEVVIn Barger-Oosterveld ging TEVV verder waar het in het voorjaar mee was gestopt: winnen. Tijdens de derde editie van het ORGON-toernooi bleek de nieuwbakken eersteklasser over het sterkste team te beschikken. Vrijdagavond werd in de poulefase al met 1-0 gewonnen van Titan, waarna in de twee resterende poulewedstrijden op de zondag geen fouten werden gemaakt. Voor de organisatie kwam hierdoor de droomfinale tussen SVBO en TEVV tot stand. De Mondkers trokken aan het langste eind: 3-0.

Ongenaakbaar
Als gezegd, zondag werd de poulefase door TEVV hervat met een wedstrijd tegen Zwartemeerse Boys. Deze wedstrijd werd met 4-0 gewonnen door de geel-blauwen.  De doelpunten werden gemaakt door Jan Jaap Wever, Peter Bolk, Benjamin Mazeau en Roy Feiken. Door deze overwinning werd de derde poulewedstrijd  tegen CEC een formaliteit. De wedstrijd leverde een 5-0 zege op voor de ploeg van trainer Hans Kamphuis. De goals waren van Ayhan Bas (2x), Benjamin Mazeau (2x), en Peter Bolk. Doordat SVBO veel te sterk was in hun poule kwam de gedroomde finale TEVV – SVBO dus op het affiche te staan. SVBO was duidelijk de favoriet, daar het een topploeg in de eerste klasse was, de laatste jaren. TEVV daarentegen debuteert in deze klasse. Dus dit was een mooie toets voor de Mondkers wat ze kunnen verwachten het komende seizoen.

Kat uit de boom
SVBO was in het begin van de wedstrijd duidelijk de bovenliggende partij. TEVV koos ervoor om nog even de kat uit de boom moest kijken wat het eersteklasserschap precies inhoudt qua voetbal. Echt kansen kreeg de thuisploeg uit Barger-Oosterveld niet en TEVV-doelman Rob Hölscher hoefde maar een paar afstandschoten onschadelijk te maken. Wel waren nog een paar prima verdedigende acties van Ronny Zwikker en Faizel Slagveer nodig om de snelle spitsen van SVBO af te stoppen.

Goed opgezette aanvallen
Na ongeveer twintig minuten kwam de ploeg van TEVV-coach Hans Kamphuis steeds beter in het spel en het was gelijk raak. Een prima opgezette aanval werd door Ayhan Bas knap verlengd op TEVV-aanvoerder Eddie Schoenmaker, die dit prima afrondde: 1-0. SVBO probeerde via enkele gevaarlijke vrije ballen en corners gevaar te stichten, maar de TEVV-verdediging gaf geen krimp. Weer werd via het middenveld een prima aanval opgezet, waarbij de bal terecht kwam bij Eddie Schoenmaker, die gelijk de mee opgekomen Frank Schijff wist te bereiken. Deze haalde gelijk uit en het stond 2-0 voor TEVV.

Winnaar van het ORGON-toernooi: TEVV...
Winnaar van het ORGON-toernooi: TEVV…

Best for last
SVBO, toch wel favoriet voor het winnen van het toernooi, probeerde nog van alles om het tij te keren. Weer waren een aantal vrije ballen het meeste gevaar voor TEVV-doelman Rob Hölscher, maar die wist deze klus te klaren. De mooiste goal van het toernooi werd tot het laatst bewaard. Verantwoordelijk was daarvoor de nummer 10 van TEVV, Frank Schijff. Hij werd door Ayhan Bas keurig vrijgespeeld. De ver uit zijn goal komende SVBO-doelman dacht nog de bal te kunnen onderscheppen, waarbij de bal omhoog sprong. Met een prachtige omhaal wist Frank Schijff de 3-0 voor TEVV op het scorebord te brengen. Hiermee was de buit binnen: een geldbedrag van € 500,- en de ORGON-bokaal.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Tussenstand FC Kanaalstreek Eredivisietoto na speelronde 29

Tussenstand van de FC Kanaalstreek Eredivisietoto na Speelronde 29.

Meer zondagvoetbal komend seizoen bij FC Kanaalstreek: Zondag 4e klasse C

Komend seizoen breidt FC Kanaalstreek ook het zondagvoetbal uit, met een kleine uitbreiding in ...

KNVB verwacht dat competities voor amateurvoetbal op tijd kunnen starten

Het lijkt erop dat de competities voor amateurvoetbal gewoon tijdig kunnen beginnen volgens de ...