Gasselternijveen viert winst ‘Vullen of Voeden’

GasselternijveenDe prachtige treffer van Glenn Helder? De onhoudbare vrije trap van Evgeniy Levchenko? De imposante gestalte van Regillio Vrede? De benaderbaarheid van Jan Boskamp? Of toch het avondprogramma met Johan Derksen onder leiding van Wilfred Genee? Het zal voor de mensen die afgelopen zaterdag aanwezig waren op sportpark ‘De Hunze’ in Gasselternijveen een lastige opgave zijn om hèt hoogtepunt van de dag te noemen. Ja, de regen was tijdens de wedstrijd van de plaatselijke voetbaltrots tegen het RTL Sterrenteam (1-5) spelbreker, maar invloed op de sfeer had het geen moment. En dus kon de organisatie terug kijken op een succesvolle dag.

Vullen of Voeden
Ongeveer een jaar geleden vatte een verduurzamingswerkgroep het idee op om mee te doen aan de weddenschap tussen Wilfred Genee en Johan Derksen. Dat het zou eindigen in het groots vieren van de overwinning had niemand op dat moment kunnen vermoeden. Sterker: in de beginfase stuitte het initiatief op veel weerstand. Maar wie zag hoeveel broodjes ‘balletje breed’ er over de toonbank vlogen, weet dat er wel degelijk een slag is gemaakt. Hulde daarom aan de volhardende werkgroep van de Nieveensters.

RTL Sterrenteam
Eén van de prijzen was de wedstrijd tegen het Sterrenteam van RTL7. Onder leiding van oud-hooligan Henk Bres ging een bonte verzameling van oud-profvoetballers en tv-persoonlijkheden de strijd aan met vijfdeklasser Gasselternijveen. De roodhemden weerden zich kranig, maar de klasse van de oud-profs gaf de doorslag: Michael Mols liet zien waarom hij jarenlang geliefd was bij voetbalfans en doelman Oscar Moens kwam nauwelijks in de problemen. Uitblinker was echter voormalig FC Groningens-speler Evgeniy Levchenko. Hij bekroonde zijn optreden met een fraaie vrije trap in de rechterbovenhoek. Namens de thuisploeg redde Thomas Verschoor de eer.

De team van Gasselternijveen en het RTL7 Sterrenteam...
De team van Gasselternijveen en het RTL7 Sterrenteam…

Voetbal Inside
Op het moment dat Dick Jol de wedstrijd beëindigde waren inmiddels ook alle hoofdrolspelers voor het avondprogramma aanwezig: Johan Derksen, Jan Boskamp en Piet van Dijken namen zitting aan de stamtafel van v.v. Gasselternijveen om de aanwezigen vervolgens te trakteren op een ‘Nieveenster editie’ van het populaire tv-programma Voetbal Inside. Wilfred Genee, die in vorm was als aangever, vond vooral in Derksen een man die dankbaar gebruik maakte van de voorzetjes. Derksen, die overigens aangaf de voorkeur te geven aan een etablissement in buurdorp Gieterveen, haalde veel herinneringen op aan zijn periode in het betaalde voetbal bij Veendam. De inmiddels verdwenen voetbalclub werd door Derksen geprezen om de rol die het jarenlang innam in de regio. 

Financiën
Voor Gasselternijveen was het naast een gezellige en drukke dag, er kwamen bijna 900 betalende bezoekers op het spektakel af, ongetwijfeld ook een dag waarop de penningmeester van de club met tevredenheid terug zal kijken. Nadat eerder al de hoofdprijs van € 15.000,- geïncasseerd kon worden, zorgde de catering-omzet ongetwijfeld ook voor een glimlach. Na het vieren van het jubileum in 2013 liet v.v. Gasselternijveen zich opnieuw van een goede kant zien: waar een kleine club al niet toe in staat is, wanneer iedereen de schouders eronder zet! 

AJN MMS

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Ook JVV solidair met FC Kanaalstreek

“We zijn maar een kleine club en we staan voor grote uitdagingen, maar dit ...

Uitslagen woensdag 10 augustus

Uitslagen woensdag 10 augustus SV Mussel – Onstwedder Boys 0-2 Valthermond 2 – NWVV ...

FC Kanaalstreek EK-Poule

Doe mee met de FC Kanaalstreek EK Poule en maak kans op een mooie ...