SV Mussel pakt de draad weer op

MusselNa een teleurstellend verlopen vorig seizoen waarin SV Mussel op de veertiende plaats eindigde en zodoende rechtstreeks degradeerde naar de vijfde klasse van het amateurvoetbal, hoopt SV Mussel dit jaar onder leiding van Tseard van der Meer mee te doen om het kampioenschap in de vijfde klasse E. Waar vorige week nog met liefst 7-0 werd verloren van VVS uit Oostwold, ging het afgelopen zaterdag (15 augustus, red.) al veel beter.

Seizoensstart
Op 14 maart 2015 had SV Mussel voor het laatst een wedstrijd in winst om weten te zetten, thuis tegen Willemsoord werd het destijds 1-0 door een doelpunt van Peter Boxem.
Tot en met afgelopen zaterdag was het zelfs de enige zege die het vlaggenschip van SV Mussel had behaald in het voetbaljaar 2015. Op dinsdag 4 augustus startte SV Mussel de voorbereiding met een training op sportpark ‘De Slenk’ voor de gehele selectie. Waar voorgaande jaren alleen de eerste twee trainingen door een grote groep spelers werd bezocht, is daar dit jaar verandering in gekomen. Tseard van der Meer is aangetrokken als hoofdtrainer en samen met Hans Boels, die zelf jarenlang speler was van het eerste elftal en dit jaar tevens trainer het tweede elftal, zorgen ze voor een goede concurrentiestrijd die afgelopen zaterdag al eventjes zichtbaar was.

Trainingsopkomst
De eerste twee weken van het nieuwe seizoen zitten er alweer op en er kan teruggekeken worden op een goede voorbereiding. Er werd steeds intensief getraind door gemiddeld 25 gedreven voetballers en inmiddels zijn er alweer drie oefenwedstrijden gespeeld.
Vorige week werd nadat ’s ochtends al pittig werd getraind, ‘s middags ruim verloren van VVS, maar bij vlagen was toen al te zien dat er mede door de inbreng van de nieuwe aanwinsten een beter elftal staat dan vorig seizoen het geval was.

Dubbel programma
Afgelopen zaterdag was dus zoals gezegd de eerste keer dat trainers Tseard van der Meer en Hans Boels de mogelijkheid hadden om alle selectiespelers aan het werk te zien. De eerste oefenwedstrijd die om 12:30 uur van start ging, was tegen SETA 2. Met een sterk middenveld, waar Len Groenewold en Niels Teuben in de basis startten en met de snelle buitenspelers Jeroen Boels en Patrick Drenth wist SV Mussel vooral voor de rust het toegestroomde publiek op zes treffers te trakteren. Na de thee werd nog één keer gescoord en de uitslag 7-0 was niet eens geflatteerd.

Om 14:30 uur stond de volgende wedstrijd op het programma en ook dit keer werd er tegen een tweede elftal gespeeld. NEC Delfzijl 2, waarvan het eerste elftal dit seizoen uitkomt in de tweede klasse J, werd met 3-2 verslagen. Een uitslag die doet vermoeden dat het publiek met samengeknepen billen op de tribune zat, maar niets was minder waar: SV Mussel had voor rust al ruim voor moeten staan en was eigenlijk de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Lars Hemmes (twee goals) en Wim Wubs scoorden de doelpunten namens de thuisploeg en in de blessuretijd wist de gasten uit Delfzijl nog wel twee keer te soren, maar daar was dan ook wel alles mee gezegd.

Oefenwedstrijd
Op dinsdagavond 18 augustus wacht SV Mussel de volgende oefenwedstrijd in de voorbereiding. In Bellingwolde is de gelijknamige voetbalvereniging de opponent van de SV.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stand FC Kanaalstreek Eredivisietoto na speelronde 4

Tussenstand van de FC Kanaalstreek Eredivisietoto na speelronde 4.

Competitie-indeling seizoen 2015/2016

De KNVB heeft woensdag 1 juli de competitie-indelingen voor het nieuwe seizoen bekend gemaakt. Door ...

Competitie-indeling: Zaterdag 5e klasse G

Overzicht van de competitie-indeling van de zaterdag 5e klasse G.