Westerwolde viert zestigste verjaardag

westerwoldeMaandag 24 augustus is het precies zestig jaar geleden dat v.v. Westerwolde werd opgericht.  Om dit feit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, heeft de club uit Vlagtwedde een jubileumcommissie in het leven geroepen. Onder het motto “voor ieder wat wils” is een programma samengesteld dat garant staat voor een aantal leuke activiteiten in de week die volgt op de daadwerkelijke verjaardag.

Terug in de tijd
Maandag 24 augustus is 1955 is de dag waarop de fusie tussen SVB (Bourtange) en VSV (Vlagtwedde) werd beklonken. Lange tijd werd er ook nog in beide dorpen gespeeld, totdat in 2012-2013 sportpark ‘De Barlage’ in Vlagtwedde een grondige renovatie onderging. Een kunstgrasveld, nieuwe kleedkamers, een gerenoveerde parkeerplaats én een gerenoveerde kantine gaven het complex een enorme facelift. Vanaf dat moment wordt er alleen nog in Vlagtwedde gevoetbald.

vvW
Het volledige programma… (klik voor een vergroting)

Forumavond
Het uiteindelijke programma dat is samengesteld staat zoals gezegd garant voor een drukke agenda voor de Vlagtwedders: op maandagavond wordt er een forumavond georganiseerd, met als grote publiekstrekker Hans Nijland, directeur van FC Groningen. Een forumavond die overigens rechtstreeks wordt uitgezonden op Radio Westerwolde. Op de affiche in dit artikel staat de naam van Jochem Kamphuis: in verband met verplichtingen zal Siemen Mulder (ook scheidsrechter betaald voetbal) hem vervangen. Daarnaast is Joop Gall, oud-trainer van BV Veendam en FC Emmen toegevoegd aan het forum.

Jeugdactiviteiten
Op woensdag 26 augustus én vrijdag 28 augustus wordt er aan de jeugd gedacht: op woensdag verzorgen trainers en spelers van FC Groningen een clinic voor de F-, E-, en D-categorie van de gezamenlijke jeugdopleiding van Westerwolde en Veelerveen. Vrijdagavond is er een discoavond in De Schutstal (partycentrum Rendering) met medewerking van DJ/voetballer Arjan Wiegers.

Westerwolde-dag
Het uiteindelijke hoogtepunt van de festiviteiten moet “De grote v.v. Westerwolde-dag” op zaterdag 29 augustus worden. Deze dag heeft het stempel ‘familiedag’ gekregen. Om 13:30 uur start een zeskamp die niet alleen uit traditionele spellen bestaat, maar ook een heuse stormbaan als onderdeel heeft. Aansluitend zal er om 17:00 uur een wedstrijd worden gespeeld tussen een team van de zaterdagafdeling en de zondagafdeling. Het bijzondere: er kan op alle denkbare onderdelen van een wedstrijd worden gegokt: ruststand, eindstand, aantal gele kaarten enzovoort. De winnaar van het overall-klassement wint een groot deel van de inleg. De dag zal worden afgesloten met een barbecue en karaokeavond.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Musselkanaal blijft derdeklasser!

Musselkanaal speelt ook volgend seizoen in de derde klasse! In de finale van de ...

Jeugdteam Kanaalstreek naar Spanje

Het is inmiddels een heuse traditie: ieder jaar, na afloop van het voetbalseizoen, stappen ...

Transfertalk

Overzicht van de transfermutaties van de Kanaalstreekclubs.