Overzicht bekervoetbal: 4e & 5e klasse

BekervoetbalAfgelopen weekend begon voor bijna alle ploegen in de Kanaalstreek het seizoen echt. De poulewedstrijden in het bekertoernooi zijn namelijk de eerste officiële wedstrijden van het seizoen. Alleen Alteveer hoefde niet in actie te komen: de geelhemden spelen komende donderdag hun eerste bekerwedstrijd. FC Kanaalstreek stelde een overzicht samen van de eerste speelronde van de bekercompetitie.

pekelder-boys1Pekelder Boys oefende de achterliggende periode een aantal keren tegen derdeklassers. Voor de vierdeklasser uit Nieuwe Pekela wachtte in de eerste bekerwedstrijd een op papier makkelijker tegenstander: vijfdeklasser Froombosch. De manschappen van Hiske de Vries lieten er geen gras over groeien en in de beginfase werd een aantal grote kansen gecreëerd. Door eigen onnauwkeurigheid én goed ingrijpen van de doelman van de gasten bleef het tot de rust 0-0, waar een ruime voorsprong op zijn plaats was geweest. Ook in het tweede bedrijf was het spelbeeld dat van een heersend Pekelder Boys. Er was echter een strafschop van Bas Plenter voor nodig om de score te openen: op het moment dat iedereen aan een doelpuntloos gelijkspel dacht, kon Ricardo Vonk alleen ten koste van een strafschop gestopt worden. Plenter bleef koel en besliste de wedstrijd: 1-0.

westerwoldeIn de eerste officiële wedstrijd onder leiding van Loek Swarts wist Westerwolde de vorige club van Swarts een stevige nederlaag toe te brengen. In het eerste half uur zag het er niet naar uit dat het bijna zestig-jarige Westerwolde een ruime overwinning zou boeken: men kreeg een aantal kansen, maar het overwicht was niet groot. In de laatste zeven minuten van de eerste helft was het wel twee keer raak. Merijn te Velde scoorde op aangeven van Arjen Heidekamp en een HSC-speler kon kort voor rust niet voorkomen dat hij zelf de bal tegen de touwen werkte. Na de thee scoorden de Vlagtwedders nog vier keer, waarbij de ene treffer nog mooier was dan de andere. Bartel Geleijnse, Ferdy Kuiper, Rik te Velde en Elroy van de West schoten het halve dozijn vol: 6-0.

Spanning voor de goal tijdens Westerwolde – HSC…

g-gOp sportpark ‘De Hoogkaamp’ in Gieterveen bleek een overtreding van Maarten Mulder het breekpunt in de wedstrijd tussen Gieterveen en GKC. Op dat moment was het 3-1, en was de thuisploeg heer en meester. Halverwege de eerste helft kende de wedstrijd een productieve periode waarin dus vier keer werd gescoord. Na de 1-0 van Jordi Bakker was het Gerben Braams die namens GKC de ploegen weer in evenwicht bracht. Hierna bleken de gastheren de makkelijker voetballende ploeg, en nam het via Bert Kupers en Jerremy Weerts een 3-1 voorsprong. Het vernieuwde GKC liet hierna zien over veerkracht te beschikken. Dit gebeurde aan de hand van Willy Kral. De ervaren speler kwam deze zomer over van TEVV en was met twee goals direct belangrijk. In de slotfase (laatste tien minuten) wist GKC het duel helemaal om te draaien, toen de af en toe ongrijpbare Danny Kolp werd neergehaald binnen de beruchte lijnen: Robbert Mensinga schoot vanaf de stip de beslissende 3-4 tegen de touwen.

Overige uitslagen

SVV ‘04 Buinen 11-0
PJC Buinerveen 10-2
EEC Woltersum 2-2
SPW HOC 0-5
Gasselternijveen Bareveld 1-3
JVV DSC ‘65 0-7
SC Roswinkel Sellingen 2-2

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: Valthermond en LSC 1890 in balans: Publiek grote winnaar

Valthermond en LSC schotelden het publiek een leuke wedstrijd voor en hielden elkaar in ...

Valthermond krijgt te weinig in topper

“Mijn keeper pakt een punt voor ons.” Met die woorden stapte Germanicus trainer Eric ...