Dion van der Laan start met zevenklapper

logo_valthermondVorig seizoen kon Valthermond beschikken over Edwin Drenth. De ervaren topschutter had met zijn bijna veertig treffers een groot aandeel in het kampioenschap én dus promotie van de Mondkers. Drenth is echter onlangs aan een enkel geopereerd, waardoor hij nog lange tijd toe zal moeten kijken. In de eerste bekerwedstrijd van het seizoen nam Dion van der Laan de honneurs waar: hij nam van de twaalf treffers tegen vierdeklasser Pesse meer dan de helft voor zijn rekening: “Als spits sta je er om doelpunten te maken, maar dat het er dit keer zeven waren is voor mij wel ongekend!”

Trainingspartij
Wanneer we Van der Laan vragen naar de wedstrijd tegen Pesse, gaat de vergelijking met een trainingspartij hem te ver: “Pesse promoveerde het afgelopen via de nacompetitie naar de vierde klasse. Met alle respect voor hen, maar het verschil tussen de tweede en vierde klasse is gewoon groot. Het was voor ons een eenvoudige wedstrijd. We scoorden twaalf keer, maar wanneer we scherper waren geweest, dan was het verschil helemaal groot geweest.” Dat er nog iets ontbrak aan de scherpte heeft volgens de 17-jarige alles te maken met de manier waarop Valthermond de bekerwedstrijd benaderd.

Dion van der Laan: zeven keer raak tegen Pesse...
Dion van der Laan: zeven keer raak tegen Pesse…

Voetbalcultuur
“Voor ons is de competitie belangrijker. We zien deze wedstrijd in die zin als verkapte oefenpotjes. Maar winnen willen we ze zeker!” Iets wat Van der Laan inmiddels wel gewend is. Want het afgelopen seizoen was één groot feest voor de HAVO-scholier: “Ik werd kampioen met het eerste elftal, promoveerde met de B-junioren naar de Hoofdklasse én ik won met het Jeugdteam Kanaalstreek de Italy International Cup. Dat laatste was voor mij hèt hoogtepunt van het seizoen.” Want naar eigen zeggen leert Van der Laan veel van ervaren teamgenoten als Theo Gennissen en trainer Huizingh, maar waren de wedstrijden tegen ploegen die een andere voetbalcultuur hebben de echte leermomenten: “Ik hoop volgend jaar weer onderdeel te zijn van het team, want voor jonge spelers zijn het zeer leerzame wedstrijden.”

Rol van betekenis
Van der Laan, die in Valthermond woonachtig is, heeft voor zichzelf bepaald dat hij het komende seizoen van belang wil zijn voor het eerste elftal van Valthermond: “Goals en assists wil ik achter mijn naam hebben staan! Ons middenveld is gigantisch sterk, met de ervaring van Theo Gennissen en voetballend vermogen van Alwin Braakman. Dus wanneer we de groep fit en compleet kunnen houden, dan denk ik dat wij wel een rol van betekenis kunnen gaan spelen in deze tweede klasse.” - Banner Valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Denny Feiken kan niet langs de kant staan

Voor SC Stadskanaal verloopt het seizoen nog niet als gewenst. De ambitieuze derdeklasser wil ...

Jan Springer kijkt uit naar wedstrijd van het jaar

Met zijn 27 goals in de reguliere competitie is Jan Springer één van de ...

Niek Drent (Gieterveen) wil vrijuit voetballen

Dubbele cijfers voor v.v. Gieterveen: het zal in de geschiedenis van de groenhemden niet ...