Overzicht bekervoetbal: 1e, 2e & 3e klasse

BekervoetbalAfgelopen weekend begon voor bijna alle ploegen in de Kanaalstreek het seizoen echt. De poulewedstrijden in het bekertoernooi zijn namelijk de eerste officiële wedstrijden van het seizoen. Alleen Alteveer hoefde niet in actie te komen: de geelhemden spelen komende donderdag hun eerste bekerwedstrijd. FC Kanaalstreek stelde een overzicht samen van de eerste speelronde van de bekercompetitie.

Nieuw BuinenNa enkele vriendschappelijke wedstrijden met wisselende resultaten begon Nieuw Buinen haar bekercampagne tegen De Zweef uit Nijverdal, uitkomend in 1E, Oost. Voor de Buunermonders kon de wedstrijd niet beter beginnen, want het was binnen de kortste keren al raak via Mohamed Yuksel, die op aangeven van Arnoud Bentum raak schoot. Even later kregen de oranjehemden de kans op 2-0, maar de penalty na een overtreding op Thijs Hateboer werd niet benut. Nieuw Buinen was voor rust de betere ploeg en met name dankzij Thijs Hateboer werd de ruststand op 3-0 bepaald. Eerst was de handige buitenspeler zelf verantwoordelijk voor de 2-0 en na goed voorbereidend werk zorgde wederom Yuksel voor de derde treffer. Na de rust werd het spel er niet beter op en oogde de thuisploeg vermoeid. Ook de wissels konden hier geen verandering in brengen en zodoende bleef het bij 3-0.

TitanTitan speelde op zondagochtend uit tegen het Groninger GVAV Rapiditas. De Nieuw-Weerdingers speelden echter niet tegen het vlaggenschip, maar tegen het tweede elftal en dit was ook duidelijk te zien aan de eindstand. Deze werd bepaald op 1-8 en gezien de andere uitslag in deze poule tussen Stadskanaal en Valther Boys (6-0 red.) zullen beide Kanaalstreek-clubs uit gaan maken wie eerste wordt in deze poule.

logo_valthermondOok de andere tweedeklasser, Valthermond, had geen kind aan haar eerste beker-tegenstander. Op bezoek bij vierdeklasser Pesse zegevierde de promovendus met 2-12. Grootaandeelhouder in de doelpuntenproductie was Dion van der Laan: de jongeling scoorde maar liefst zeven (!) keer. De andere doelpunten kwamen op naam van Theo Gennissen, Erwin Wardenburg (2), Demy te Velde en Rick Schlimback.

GietenNa het winnen van het Ponybar-toernooi in Eext moest kersverse derdeklasser Gieten na een trainingskamp aantreden tegen Dwingeloo. De gasten eindigden vorig seizoen als tweede in de derde klasse, dus was dit een mooie graadmeter voor de ploeg van Jouke Jan Meertens. Met de nieuwelingen Jeroen Buurke, Gino Atmodikoro en Stijn Pieters in de basis kwam de thuisploeg drie keer op voorsprong, maar werd er uiteindelijk met 3-3 gelijk gespeeld. De drie treffers werden gescoord door Geir Lutjes (2) en Atal Amini.

Jeffrey Bakker was namens SC Stadskanaal één keer trefzeker…

SC StadskanaalDe andere nieuweling in de derde klasse, SC Stadskanaal, had zoals eerder vermeld geen enkele moeite met Valther Boys. Op het eigen veld maakten de Knoalsters het halve dozijn vol: 6-0. En daarmee deed men zichzelf eigenlijk te kort, want met iets meer scherpte en geluk waren de dubbele cijfers mogelijk geweest. Zo schoot Jeffrey Bakker twee keer op de lat en ook Pascal Kok trof het aluminium. Broer Erik Kok had het vizier wat scherper staan en was na iets meer dan twintig minuten verantwoordelijk voor de 1-0. Een kleine tien minuten schoot Bakker wel raak en door een eigen doelpunt werd de ruststand bepaald op 3-0. Ook na rust hadden de gasten uit Valthe geen enkele kans en door twee doelpunten van Tristan Rotman en één van Yordi Saman kwam de eindstand op het bord.

msk-taOok de overige twee ploegen uitkomend in 3D, Musselkanaal en Ter Apel ’96, wisten beide hun eerste bekerwedstrijd in winst om te zetten. Bernd van Bolhuis won zijn eerste officiele wedstrijd met Musselkanaal, maar gemakkelijk ging dit allerminst. Vierdeklasser Witteveense Boys ’87 werd met minimaal verschil verslagen: 1-0. Ter Apel ’96 daarentegen won ogenschijnlijk vrij gemakkelijk op bezoek bij Wildervank, dat uitkomt in 3C. Patrick Bults (2) en Roy Hooiveld bezorgden de grensdorpbewoners een 0-3 overwinning.