Vervelende avond voor Nieuw Buinen in Groningen

Nieuw BuinenNieuw Buinen moest gisteravond voor haar tweede bekerwedstrijd aantreden tegen Oranje Nassau. De Groningers, ook spelend in het oranje, komen uit in de zaterdag eerste klasse en waren op sportpark Coendersborgh duidelijk de bovenliggende partij. In een, bij tijd en wijle grimmige wedstrijd, met enkele pittige overtredingen, won de thuisploeg enigszins geflatteerd met 4-0, mede door twee doelpunten in de slotminuten.

De ploeg van Eric Lippold was deze avond verre van compleet. Onder andere Gert Lukens, Koen Hateboer, Wessel Koomans en aanwinst Arnoud Bentum waren afwezig en zodoende koos de Nieuw Buinen-trainer om verdediger Tom Meijers in de spits te posteren. Meijers toonde vorig seizoen aan over scorend vermogen te beschikken, maar ondanks zijn goede wil wist hij het de defensie niet lastig te maken. Aan de andere kant was dit een heel ander verhaal en hadden aanvoerder Snip en zijn mede-verdedigers het lastig met Kasim Bizimana en Ezra Schrijver. Laatstgenoemde maakte het Niek van der Woude erg moeilijk en hij was dan ook het eerst gevaarlijk door na bijna tien minuten en schot los te laten richting het doel van Robert Smit.

Geplaatst schot
Even later kreeg Nieuw Buinen een grote kans via Mohamed Yuksel. Hij draaide knap weg bij zijn directe tegenstander, maar raakte daarbij dusdanig geblesseerd dat hij niet tot een goed schot kon komen. Hierna bleek dat hij ook niet verder kon en werd vervangen door nieuweling Ahmed Ndayisaba. ON nam het initiatief weer over en met goed combinatiespel doken zij regelmatig gevaarlijk op in de zestien-meter. Dit resulteerde na een kwartier in de 1-0, die werd gemaakt door oud Cambuur-speler Marco van der Heide. Hij mocht aanleggen vanaf zestien meter en liet Robert Smit kansloos met een geplaatst schot. In het verdere verloop van de eerste helft  was het ON wat de klok sloeg en had Nieuw Buinen moeite de bal in de ploeg te houden. Verder dan een aantal mogelijkheden uit standaardsituaties via de van Hoogezand overgekomen Samad Faraouni kwamen de gasten dan ook niet.

Oranje Nassau dook regelmatig gevaarlijk op voor het doel van Robert Smit (foto: FC Kanaalstreek)

Pittige overtredingen
Na rust bracht Lippold invaller Jordy Oost in het veld, wat ervoor zorgde dat Nieuw Buinen de bal voorin wat langer vast kon houden. Zodoende kwamen zij iets beter in de wedstrijd en speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld. Hier ontstonden veel persoonlijke duels met enkele pittige overtredingen, resulterend in een aantal gele kaarten. Rond de zeventigste minuut kreeg invaller Ndayisaba een goede kans op de gelijkmaker, maar op een aantal meter van het doel kwam hij niet tot scoren. Uit de daaropvolgende aanval van ON was het wel raak via goalgetter Bizimana. De oud-speler van Groningen en Veendam scoorde na een voorzet vanaf rechts. Tom Meijers kreeg vlak hierna een grote kans op de aansluitingstreffer, maar zijn kopbal van dichtbij werd gekeerd door de keeper.

Vervelende avond
Het geloof bij de gasten vloeide vervolgens wat weg en de irritatie nam de overhand. Eerst was het Robert Hamming die geel kreeg en tien minuten voor tijd moest Faraouni zelfs met rood van het veld, nadat hij zijn tegenstander fors raakte op het bovenbeen. Even later beging ON-invaller Bob Poorta  ook een behoorlijke overtreding wat een opstootje opleverde, maar de scheidsrechter besloot nu zijn kaarten op zak te houden. Diezelfde Poorta was in de slotminuut verantwoordelijk voor de 3-0, nadat hij iets eerder bij de bal was dan Smit en de bal in een leeg doel kon schuiven. Ook werd het nog 4-0 na een goede actie via de rechterflank en werd het uiteindelijk een vervelende avond voor Buunermond.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer start nacompetitie met verlies

Alteveer is de nacompetitie niet goed begonnen. In de eerste ontmoeting verloor de thuisploeg ...

Valthermond zit in een zetel

Valthermond kende een uitstekend weekend. Zelf wonnen de Mondkers in Steenwijksmoer met 6-1 van ...

SETA blijft steken op gelijkspel tegen laagvlieger Steenwijker Boys

SETA speelde gelijk tegen laagvlieger Steenwijker Boys en verspeelde daarmee opnieuw punten.