Overzicht bekervoetbal: dinsdag 25 augustus

BekervoetbalNadat in het achterliggende weekend de eerste speelronde in het bekertoernooi werd gespeeld, stond voor een aantal ploegen gisteravond al de tweede speelronde op het programma. Behalve SJS kwamen alle zaterdagploegen uit de Kanaalstreek én Nieuw Buinen in actie. De resultaten waren wisselend: een overzicht.

setaNa het verlies van afgelopen zaterdag wist SETA zich enigszins te herstellen tegen klassegenoot VEV. De ploeg uit Musselkanaal was gedurende een groot deel van de wedstrijd de bovenliggende partij, ondanks dat het spel allerminst hoogstaand was. Hierdoor werden er voor de thee amper kansen gecreëerd en kon VEV vrij makkelijk de 0-0 over de streep trekken. In de tweede helft was SETA opnieuw de betere ploeg en kreeg het een aantal kansen. Met name in de slotfase kreeg de thuisploeg een aantal mogelijkheden om de score te openen. Dit lukte uiteindelijk vijf minuten voor het laatste fluitsignaal, toen invaller Fidel Plat doel trof. Een overwinning werd echter niet geboekt, want VEV liet zien veerkrachtig te zijn. In de resterende speeltijd werd de stand in evenwicht gebracht, zodat beide ploegen een punt overhielden aan het duel: 1-1. Komende zaterdag wacht met vierdeklasser SCN de laatste bekerwedstrijd van dit seizoen.

Onstwedder BoysOp het eigen sportpark herstelde Onstwedder Boys zich van de ruime nederlaag van afgelopen zaterdag: SVBO werd met 4-2 geklopt. In de eerste helft tekende het goede resultaat zich nog niet af, want SVBO kwam op voorsprong. Een treffer van Harm-Jan Wilzing zorgde er voor dat beide ploegen in evenwicht kwamen. Deze 1-1 was tevens de ruststand. In het tweede bedrijf zorgde een fraaie boogbal van Harm-Jan Wilzing, die door een SVBO-speler in het eigen doel werd gewerkt, voor de voorsprong voor de thuisploeg. De marge werd vervolgens vergroot door Gerben Meems. Voor de mannen van Fokke de Jonge was er echter geen ruimte om achterover te leunen, want de aansluitingstreffer van de Barger-Oostervelders liet niet lang op zich wachten. Uiteindelijk maakte Peter Orsel aan alle onzekerheid een einde, door op aangeven van Gerben Meems de beslissende treffer te maken. Komende zaterdag staat de derde bekerwedstrijd op het programma: Onstwedder Boys speelt dan een uitwedstrijd tegen SC Elim.

NWVVNet als afgelopen zaterdag wist NWVV drie keer te scoren. Maar in de wedstrijd tegen SGV (Schildwolde) bleek opnieuw dat de defensie van de Nieuw-Weerdingers nog de nodige versterking behoeft: vijf goals werden geïncasseerd en dus opnieuw een 5-3 nederlaag. Halverwege de wedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht, want na treffers van Remco Boers en Christiaan Klompmakers namen de zwart-blauwen een 0-2 voorsprong. De marge werd echter nog voor de thee gehalveerd, waarna de voorsprong in het eerste kwartier na rust helemaal verdween. Peter Stap kon vervolgens nog wel de 3-3 maken uit een strafschop, maar in het restant van de wedstrijd wisten de gastheren definitief een gat te slaan. NWVV speelt komende zaterdag nog tegen DZOH.