TEVV ruikt aan een punt tegen Hoofdklasser

TEVVNadat TEVV in het achterliggende weekend een nederlaag moest slikken tegen PKC ’83, was het de Mondkers ook tegen DOS ’37 niet gegeven om te winnen. Vooropgesteld: de nieuwbakken eersteklasser speelde in Vriezenveen tegen een ploeg die in de Hoofdklasse uitkomt, dus een schande is het allerminst. Na negentig minuten was de conclusie dat de bezoekers, zeker op basis van het in de tweede helft vertoonde spel, een punt hadden verdiend.

Weinig balbezit
In de eerste helft leek TEVV op een kansloze nederlaag af te stevenen, want al snel in de wedstrijd liep de ploeg een achterstand op. Daarnaast waren het overgrote deel van het balbezit voor de thuisploeg en het timide optreden van de geel-blauwen de reden om een nederlaag te verwachten. Na ongeveer een kwartier spelen kwam DOS ’37 op voorsprong toen een prachtige aanval door Leo Scheepmaker werd afgerond. In de fase na de openingstreffer kreeg Tom Hegeman de kans op een tweede treffer van DOS, maar hij miste. Kort daarna leidde een misverstand tussen Faizel Slagveer en doelman Hölscher een tweede tegentreffer in: Stefan Huiskes profiteerde van de miscommunicatie en verdubbelde de score: 2-0.

Uit de schulp
Na goed een half uur begon TEVV wat meer uit hun schulp te kruipen. Eerst werd een corner van Roy Feiken niet goed beoordeeld door spits Jan Jaap Wever en even later kon dezelfde Jan Jaap Wever net niet bij de bal, toen Frank Schijff goed doorging op rechts en probeerde zijn spits te bereiken. In de slotminuut voor rust bereikte een vrije bal van Roy Feiken teamgenoot Ayhan Bas, maar die kopte net over. Het gaf de burger moed en in de tweede helft zou TEVV het strijdplan van het laatste kwartier proberen door te zetten.

Aansluitingstreffer
Voordat dit lukte moest Rob Hölscher nog een aantal keren in actie komen om de thuisploeg van een derde treffer te houden. Dit lukte en vanaf dat moment zette de ploeg van Hans Kamphuis steeds meer aan en bracht de Hoofdklasser wat meer in verlegenheid. Dat resulteerde dan ook in de verdiende aansluitingstreffer. Ayhan Bas wilde na een hoekschop wat gaan forceren, maar de terugspringende bal werd keurig binnen geknald door aanvoerder Eddie Schoenmaker: 2-1. De Mondkers roken bloed en een vrije bal van Roy Feiken belandde op de knuisten van doelman Rik van der Belt. Een lange pass vanuit de TEVV-verdediging bereikte net niet Jeremy Gall, anders had hij zo op het vijandelijk doel kunnen afstevenen.

Voor het gevoel
DOS’37 probeerde via standaardsituaties het duel te beslissen: een vrije bal van Jaap Mulderij vond de vuisten van Rob Hölscher, waarna de terugspringende bal voor de voeten van Tom Hegeman kwam, maar deze schoot naast. De beste mogelijkheden om voor de Mondkers de gelijkmaker te scoren was voor Ayhan Bas: eerst had hij na een steekpass van Sander Marissen een vrije doortocht op het DOS-doel, maar hij kwam wat te ver aan de zijkant om af te ronden. Even later had de aanvaller weer een goede mogelijkheid, die hij zelf had gecreëerd. Maar wederom kwam hij niet tot een afronding die had kunnen leiden tot een punt voor de Mondkers. Zo leed TEVV een nipte nederlaag maar zal het ongetwijfeld een goed gevoel aan de ontmoeting hebben overgehouden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen speelt gelijk tegen PJC

Gieterveen was dichtbij een overwinning, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt.

Valthermond moeizaam langs Amicitia VMC

Vanwege de gesteldheid van het Groningse hoofdveld kozen de heren trainers van Amicitia VMC ...