GKC weert zich kranig tegen Zwartemeer

GKCNa de 3-4 overwinning die GKC het afgelopen weekend boekte op streekgenoot Gieterveen, stond nu de krachtmeting met Zwartemeer op de rol. Niet de eerste, de beste, want de ploeg uit Klazienaveen degradeerde het afgelopen seizoen uit de tweede klasse. Voor de thuisploeg was het dus zaak om in eerste instantie de linies kort op elkaar te houden, zo lang mogelijk ‘de nul’ vast proberen te houden en van daaruit zien of er een wellicht een stunt mogelijk zou zijn. Na iets meer dan een kwartier kon dit plan in de prullenbak: uiteindelijk werd het 1-3.

Speldenprikjes
En dat is een resultaat waar de Gasselters zich allerminst voor hoeven te schamen. In de eerste helft was het doelman Jeroen Keizer die zich een aantal keren kon onderscheiden. De eerste keer was na iets meer dan tien minuten spelen, toen balverlies een kans inleidde. Doordat de bezoekers snel druk zetten op GKC, was het voor de geelhemden moeilijk om aan voetballen toe te komen. Dit overmacht van Zwartemeer vertaalde zich dan ook in een voorsprong: een afstandsschot bleek Keizer te machtig. In het verloop van de eerste helft wist GKC nog wel een aantal speldenprikjes uit te delen via Danny Kolp en Robbert Mensinga. Voor de doelman van Zwartemeer echter niets om zich zorgen over te maken.

Statistische waarde
In het tweede bedrijf veranderde het spelbeeld in feite weinig: helemaal toen Zwartemeer na tien minuten spelen via een van richting veranderde inzet op 0-2 kwam zaten de bezoekers op rozen. Vanaf de aftrap werd het wel direct gevaarlijk voor de eigen goal, maar GKC kwam niet op het scorebord. Zwartemeer wist zich hierna gesteund door de voorsprong en speelde de wedstrijd uit. In deze fase maakte met name de fysieke en conditionele toestand van de twee teams het verschil: een kwartier voor het einde van de wedstrijd deed een counter de rest. Na balverlies van Danny Kolp kon Zwartemeer de 0-3 maken. De treffer van diezelfde Kolp in de slotfase was er één die alleen maar statistische waarde had. 

attent_banner_275x75

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen weet weer wat winnen is

Na maanden wachten heeft Nieuw Buinen eindelijk de tweede overwinning van het seizoen binnen. ...

GKC boekt ruime overwinning op Weiteveense Boys

GKC rechtte de rug na een 0-2 achterstand tegen Weiteveense Boys en won uiteindelijk ...

Nipte nederlaag voor Westerwolde

Op zaterdagavond al kwamen zondagteams Westerwolde en ASVB in actie. Ploegen die een forse ...