Pekelder Boys onderuit tegen effectief Siddeburen

pekelder-boys1Een benutte strafschop leverde Pekelder Boys afgelopen zondag drie punten op tegen vijfdeklasser Froombosch. In de tweede bekerwedstrijd mochten de rood-witten op bezoek naar Siddeburen, een derdeklasser. Waar de uitslag (5-1) doet vermoeden dat Pekelder Boys is weggespeeld, was dat niet het geval. De ploeg van trainer Hiske de Vries miste een aantal basisspelers vanavond, maar de jongens die er stonden deden weinig onder voor de tegenstander uit de derde klasse. Het enige waar de tegenstander beduidend beter in was, was het afmaken van de geboden kansen.

Buitenspelgoal?
Het eerste half uur leek er geen vuiltje aan de lucht: beide ploegen deden weinig voor elkaar onder, maar het was Siddeburen dat het spel wat meer dicteerde. Op twee schoten naast het doel na, kwam Pekelder Boys niet of nauwelijks in de problemen en had Willem Lammerts zelfs de 0-1 kunnen maken, maar alleen voor de doelman moest hij zijn meerdere erkennen in de snel uitgekomen keeper. Na iets meer dan een half uur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong, toen een aanvaller, ondanks vermeend buitenspel, door mocht en hij doelman Veninga kansloos liet.

Vroegtijdige beslissing
Nog geen twee minuten na de aftrap konden de Pekelders alweer aftrappen, want ook de 2-0 was gemaakt. Een makkelijk gegeven vrije bal viel zomaar binnen bij de tweede paal. Ook de 3-0 liet niet lang op zich wachten: een van richting veranderde voorzet viel zomaar voor de voeten van de vrijstaande spits, die vervolgens simpel in een leeg doel kon binnenschieten waardoor de wedstrijd voor rust eigenlijk al was beslist.

Druk op de thuisploeg
In de tweede helft probeerde Pekelder Boys de schade beperkt te houden door zelf meer druk uit te oefenen op Siddeburen en dit werd in de zestigste minuut beloond met een wel hele fraaie goal van Martin Schreuder. Vanuit de stuit volleerde Schreuder de bal fraai in de bovenhoek. De bezoekers voelden dat er meer mogelijk was, maar op het moment dat Pekelder Boys op zoek ging naar de aansluitingstreffer, lag de 4-1 achter Veninga.

Statistieken
Martin Schreuder mocht vanaf de strafschopstip nog proberen om de 4-2 te maken, maar de doelman keerde zijn inzet knap. Na zo’n tachtig minuten spelen werd het zelfs nog 5-1 maar dit was alleen nog maar voor de statistieken. Na afloop werd gesproken over een geflatteerde uitslag: voetballend zit het wel goed, dus de verwachting bij de rood-witten is dat de resultaten snel ten goede zullen keren.