SJS afhankelijk van Johan van Klinken

SJSIn een poule met drie vijfdeklassers heeft SJS zichzelf en haar trouwe supporters hevig teleurgesteld door slechts vier punten te behalen. De laatste wedstrijd werd na afloop van de Freddie Pranger Memorial gespeeld tegen Twedo, dat de eerdere wedstrijd in de poule met 8-0 en 7-2 had verloren. SJS had een treffer van good-old Johan van Klinken nodig om er een punt uit te slepen: 1-1.

Fatale terugspeelbal
Dat de treffer uit een vrije trap werd gemaakt, zegt wellicht al genoeg. Twedo, dat vanaf minuut de defensieve stelling innam met als enig doel het beperken van de schade, maakte er geen wedstrijd van. Tel daarbij op dat aan de kant van de Knoalsters het baltempo te laag was en je hebt een gezapig potje zomeravondvoetbal zonder echte kansen. SJS riep daarnaast ook nog de problemen over zichzelf af, want waar Christian Apperlo de bal over de zijnlijn had moeten schieten, koos hij voor de terugspeelbal op doelman Van der Zande. Die wist zich er geen raad mee, waardoor er binnen het kwartier 0-1 op het scorebord stond.

Johan van Klinken
Hierna parkeerde Twedo ‘de bus voor de goal’, waarna SJS het spel mocht maken. De thuisploeg controleerde en dicteerde wel, maar het aantal doelrijpe kansen was beperkt. Ook in het tweede bedrijf waren kansen schaars en was er dus na ruim een uur spelen een vrije trap van invaller Johan van Klinken van nodig om de achterstand weg te poetsen. Van Klinken, 37 inmiddels, maakte hiermee zijn vierde treffer in het bekertoernooi. SJS maakte in totaal vijf treffers: tachtig procent komt dus voor rekening van de bonkige aanvaller. Jasper Nomden had dit percentage naar beneden kunnen brengen, maar oog in oog met de doelman miste de nieuweling tien minuten voor het einde van de wedstrijd de grootste kans op de overwinning.

JN
Jasper Nomden verzuimde de winnende treffer te maken voor SJS…

Serieuze test
Met één overwinning in vijf wedstrijden kent SJS een moeizame voorbereiding. Komende zaterdag wacht in Vitesse ’63 een nieuwe uitdaging. De ploeg uit Koekange is de eerste tegenstander in de competitie. Met een vierde en derde plaats in de twee voorgaande competities directe een mooie graadmeter voor Loewie Piebes en zijn manschappen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SETA verslaat NKVV

SETA boekte weer eens een overwinning, het tiental van NKVV werd verslagen.

SJS pakt koppositie na zege op SC Angelslo

SJS pakte de koppositie in de zaterdag 4e klasse D. Het won dinsdagavond in ...