Bekertoernooi Gieterveen valt in het water

GieterveenOok de laatste bekerwedstrijd is voor Gieterveen uitgelopen op een teleurstelling. Vooraf werd al niet gerekend op een overwinning, maar toch, zoals een goed sportman doet, wordt er stiekem altijd gehoopt op een stunt of een goede wedstrijd. In de eerste helft van de wedstrijd tegen Zwartemeer was er eigenlijk nog weinig aan de hand: Gieterveen stond vrij compact en goed georganiseerd te spelen én de 2-0 ruststand gaf enige hoop op een stunt.

Vrij gevaarlijk
Het was uiteraard Zwartemeer, vorig jaar gedegradeerd uit de tweede klasse, dat het spel maakte en veelvuldig het balbezit had, maar Gieterveen gaf niet eens zo heel veel weg en kon er af en toe nog vrij gevaarlijk uit komen. Na twintig minuten werd toch de eerste goal van de wedstrijd gemaakt. Middenvelder Gezim Luli werd in de diepte gespeeld en kon laatste man Meering omspelen. Zijn voorzet werd niet goed afgewerkt, maar de bal kon net niet voor de doellijn worden weggeschoten: 1-0. De grootste kans in de eerste helft voor Gieterveen kwam op naam van Jordi Bakker, die één op één met de keeper verscheen. Hij schoot echter voorlangs. Na een half uur werd het 2-0 nadat een steekbal bij de rechtsvoor terecht kwam. Hij omspeelde de keeper vrij simpel en schoot de 2-0 binnen.

Geen kans
Na rust werd het goede gevoel van de eerste helft volledig teniet gedaan. Dit gebeurde al in de beginfase, want binnen vijf minuten na de hervatting stond het 5-0. Door zelf de bal op eigen helft te verliezen regende het de eerste vijf minuten kansen voor de gastheren. Hierna was het enkel tegenhouden voor Gieterveen. Veelvuldig werd de lange bal gespeeld en de mentaliteit om duels te winnen ontbrak. Gieterveen heeft in de gehele tweede helft geen doelrijpe kans kunnen creëren en Zwartemeer kon nog twee keer scoren, waardoor er na negentig minuten voetbal een 7-0 eindstand op het wedstrijdformulier werd genoteerd.