Remise voor GKC in doelpuntrijk duel

GKCDe voorronden van de KNVB-beker hebben GKC winst, verlies en een gelijkspel opgeleverd. Van Gieterveen werd er gewonnen, tegen Zwartemeer werd verloren en zondagmiddag werd er tegen vierdeklasser Bargeres gelijk gespeeld. En ook niet zomaar gelijk, want beide ploegen produceerden gezamenlijk liefst tien goals en eindigden logischerwijs met 5-5.

Het eerste doelpunt van de middag werd gemaakt door Gert Sterken namens de Gasselters. Hij werd door Danny Kolp, na een goede actie, diep gestuurd en met een lob verschalkte hij de keeper. Een paar minuten later was het Kolp zelf die goed weggestuurd werd door Bart Heijerman, maar met een fantastische redding wist de keeper een grotere achterstand te voorkomen. GKC speelde goed in deze fase en gaf verdedigend vrijwel niets weg.

Slordig spel
Na 25 minuten veranderde het wedstrijdbeeld en werd er harder gespeeld. Dit resulteerde in een gele kaart voor nieuweling Joey Spiegelaar. Zo’n tien minuten voor de pauze ontstond een nieuwe kans voor Kolp, maar hij schoot nu voorlangs. In het restant van de eerste helft was het goed opletten voor de toeschouwers, want binnen vijf minuten had Bargeres de achterstand weggepoetst na slordig spel van de thuisploeg. Maar ook de Emmenaren waren niet erg zorgvuldig, want door doelpunten van Kolp en Mensinga gingen beide ploegen rusten met een 3-2 tussenstand.

Weinig aan de hand
Na de rust liet GKC het initiatief aan de gasten en loerde men op de counter. Dit leverde in de 55e minuut de 4-2 op via Michel van het Hof, die werd vrijgespeeld door Bjorn Schuiling. Met deze tussenstand was er voor de geel-zwarten weinig aan de hand en zag van het Hof in de 65e minuut een mooi schot gepakt worden door de keeper. Tot tien minuten voor tijd was de stand nog steeds 4-2 in het voordeel van de thuisploeg, en op een paar kleine kansjes na kon Bargeres niet gevaarlijk worden.

Venijn in de staart
Maar net als voor de rust zat in de tweede helft het venijn ook weer in de staart en in de 85e minuut lieten de gasten de 4-3 aantekenen en werd het weer spannend. Vlak voor tijd leek Bargeres ook op gelijke hoogte te komen, ware het niet dat Keizer een vrijwel zekere goal nog wist te redden en even later werd hij gered door de paal. In de blessuretijd leek de buit dan zeker binnen voor GKC, nadat Danny Kolp met zijn tweede van de middag de marge ook weer op twee zette. Dit bleek echter niet het geval, want ver in de blessuretijd wist Bargeres nog twee keer te scoren en zodoende eindigde deze leuke wedstrijd terecht in een gelijkspel.

attent_banner_275x75

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Wim Wilts schiet Buinen naar eerste overwinning

Het zal niet vaak gebeuren dat het eerste elftal van Buinen een uitwedstrijd met ...

Titan verslaat KSC

Titan kende een lastige beginfase tegen KSC, maar boekte uiteindelijk een degelijke overwinning.

Valthermond zit in een zetel

Valthermond kende een uitstekend weekend. Zelf wonnen de Mondkers in Steenwijksmoer met 6-1 van ...