Ronald Bulthuis schiet Borger naar winst

BorgerPromovendus Borger is met een 2-5 zege op Fit Boys goed begonnen aan de competitie. Na een ruststand van 1-1 liep Borger in de tweede helft uit naar een 1-3 voorsprong. Het werd nog even spannend toen Fit Boys terug kwam tot 2-3, maar de geboden ruimtes die Borger daarna kreeg zorgden ervoor dat de groenhemden alsnog met een ruime zege van het veld konden stappen. De seizoensouverture beloofde vooraf geen gemakkelijke te worden, want op papier is de uitwedstrijd tegen Fit Boys vaak lastig te noemen.

Geblesseerde spitsen
Bij Borger ontbraken de aanvallers Jeffrey Spelten en Luuk Kenter, die voorlopig geblesseerd moeten toekijken. Met name Spelten lijkt een lange tijd uitgeschakeld te zijn met een knieblessure terwijl ook Kenter enkele weken moet toekijken. Beide spelers waren vorig seizoen gezamenlijk goed voor 52 doelpunten. Dit gegeven en de vertraagde aftrap hinderde Borger niet, want het begon goed aan de wedstrijd. In de prachtig nieuwe zwarte uittenues zette het de thuisploeg direct vast, die moeite hadden om onder de druk uit te komen. Borger kreeg dan ook de betere kansen in de eerste helft, maar wist de goalie van Fit Boys in het openingskwartier nog niet te passeren.

00
Promovendus Borger mocht drie keer juichen… (foto: Andries Middelbos)

Ronald Bulthuis
Uit de eerste de beste vrije trap scoorde de thuisploeg echter wel. Niet goed uitstappen leverde een Fit Boys-speler een uitgelezen kopkans op en deze verdween ook tegen de touwen. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong want enkele minuten later stond de gelijkmaker op het scorebord. In eerste instantie keerde de doelman van Fit Boys nog de inzet van Melvin Ottens, maar de rebound was een prooi voor Ronald Bulthuis die de 1-1 maakte. Borger bleef het betere van het spel houden na de gelijkmaker maar verzuimde om op voorsprong te komen.

Ronald Bulthuis
Borger kwam ook in de tweede helft goed uit de kleedkamer en bleef pressie houden op Fit Boys en na tien minuten spelen was daar dan de verdiende voorsprong. Een prachtige aanval over de linkerkant mondde uit in een voorzet van Melvin Ottens, die door Ronald Bulthuis werd binnen geprikt. In de daaropvolgende minuten was de thuisploeg toch enigszins wakker geschud want het kreeg zowaar drie aardige kansen op de gelijkmaker. Doelman Stefan Viel bleek echter op zijn hoede en met een paar prima reflexen hield hij zijn ploeg op de been.

Ronald Bulthuis
Na de korte storm van de thuisploeg nam Borger het weer over en breidde het een kwartier voor tijd de score uit naar 1-3. Na een goede actie en hard schot van Diederik Oosterwijk, die werd gepareerd door de doelman van Fit Boys, belandde de bal bij Bulthuis die deze tegen de touwen knikte en daarmee zijn derde van de middag maakte.

Heet kwartiertje
Dit was voor de thuisploeg het sein om in het laatste kwartier alles of niets te spelen. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal kwam Fit Boys terug tot 2-3 via een fenomenaal afstandsschot en leek het nog even spannend te worden. Borger hield de deur achterin echter dicht en zelf kreeg het meer ruime van de thuisploeg. Die geboden ruimtes werden in de slotminuten op uitgekookte wijze benut. Een mooie steekbal van Tim Scheltinga bereikte invaller Erik Joling, die met een bekeken bal de doelman van de thuisploeg verschalkte. Er kwam nog een treffer bij voor Borger dat nog eenmaal scoorde uit een snelle counter. Op aangeven van Bulthuis kon Martijn Ulenreef de bal in het lege doel prikken en zo bepaalde hij daarmee de eindstand op 2-5.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Zevenklapper voor SJS tegen Tiendeveen

SJS had geen enkele moeite met laagvlieger Tiendeveen en noteerde een heuse zevenklapper.

Veerkrachtig Valthermond langs Drenthina

In de eerste bekerwedstrijd van het seizoen mocht Valthermond het opnemen tegen nieuwbakken eersteklasser ...