Spannende derby tussen TEVV en Nieuw Buinen onbeslist

tevv-nbDe seizoensopening in de eerste klasse F tussen de Kanaalstreek-clubs TEVV en Nieuw Buinen heeft gisteravond geen doelpunten opgeleverd. Wel toonde scheidsrechter Horst beide ploegen een rode kaart, wat de matige derby niet ten goede kwam. Nieuw Buinen speelde voor de rust iets gemakkelijker, maar had het na rust lastiger met een man minder. De thuisploeg wist dit niet uit te buiten en zo werden de punten gedeeld.

Tien man
Op het goed bezochte sportpark ‘De Treffer’ begon Nieuw Buinen sterk aan de wedstrijd. De eerste tien minuten lieten de oranjehemden de bal redelijk makkelijk rondgaan en moest TEVV het vooral hebben van de lange bal richting Ayhan Bas. De bezoekers hadden echter moeite om de solide verdediging van de Mondkers in verlegenheid te brengen en verder dan kleine mogelijkheden voor Franck Middelkamp en Arnoud Bentum kwamen zij niet. De grootste kans van de eerste helft was voor Mark Schreuder, maar zijn inzet van dichtbij kon gestopt worden door doelman Wim Kok. Ongeveer vijf minuten voor rust ontstond er pas iets van een derby-sfeer, nadat Nieuw Buinen-middenvelder Wessel Koomans met rood van het veld werd gestuurd door scheidsrechter Horst. Koomans kwam stevig in op Joeri Westerhof, maar verklaarde na afloop dat dit ‘maximaal geel’ was. Desalniettemin stond Nieuw Buinen met tien man, maar door enkele snelle omzettingen van trainer Lippold haalden zij zonder problemen de rust.

Robert Smit torent boven Ayhan Bas uit...
Robert Smit torent boven Ayhan Bas uit. (Foto: FC Kanaalstreek)

Betrouwbare sluitposten
In de rust had trainer Kamphuis van TEVV de kans om zijn manschappen goed neer te zetten en bracht hij Oguzhan Altun voor Jan Jaap Wever. Dit sorteerde na de hervatting gelijk effect, toen Altun ploeggenoot Frank Schijff een goede kans bood, maar laatstgenoemde schoot over. TEVV speelde in de tweede helft met meer druk naar voren, waarbij het spel gemaakt werd door Jeremy Gall en Joeri Westerhof. Nieuw Buinen leunde wat meer achterover en kwam er af en toe gevaarlijk uit via de snelle aanvallers Schreuder en Bentum. Beide keepers Robert Smit en Wim Kok hadden het vooral druk met voorzetten en corners en lieten daarbij zien betrouwbare sluitposten te zijn.

Nodige spektakel
Tijdens de laatste twintig minuten van dit spannende duel waren de grootste kansen voor de gasten uit Buunermond. Na 72 minuten voetbal stuitte Mark Schreuder op Wim Kok en kwam Thijs Hateboer net tekort om de rebound af te ronden. Even later probeerde diezelfde Schreuder de keeper te verschalken met een lob, maar deze miste kracht waardoor Kok hier geen problemen mee had. In de slotfase gingen beide ploegen nog vol voor de winst, wat het nodige spektakel opleverde. Aan de ene kant was TEVV gevaarlijk met enkele goede voorzetten van Roy Feiken en aan de andere kant had Tom Meijers tot twee keer toe de winnende op de schoen. Doelpunten leverde dit niet meer op en doordat Faizel Slagveer tijdens zijn korte invalbeurt ook de rode kaart kreeg, eindigde de wedstrijd met tien tegen tien en 0 tegen 0.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieten haalt ook uit tegen Muntendam

Gieten was ook tegen Muntendam weer goed op dreef en won opnieuw met ruime ...

Samenvatting: Hoogeveen zaterdag – SJS

Foto Tijn Jutstra, Hoogeveen en SJS hielden elkaar in bedwang. SJS hield een punt ...

Westerwolde trekt stijgende lijn door na 5-1 winst op Noordster

Westerwolde boekte een ruime overwinning op Noordster en zette daarmee de stijgende lijn door.