Alteveer sterkste in derby tegen Westerwolde

alt_wesIn de eerste competitieronde van het seizoen stond er voor Alteveer meteen een echte derby op het programma. Promovendus Westerwolde kwam vandaag op bezoek op sportpark ‘De Ekkelhörn’. Waar Alteveer een prima voorbereiding kende, verliep de voorbereiding van Westerwolde volgens trainer Loek Swarts nogal stroef. Op voorhand leek Alteveer dus de favoriet.

Pijlsnel
Waar een ieder een ontketend Alteveer verwachtte, was het juist Westerwolde dat uitstekend uit de startblokken kwam. De ploeg uit Vlagtwedde begon scherper dan de Alteveerders. Dit resulteerde in de achtste minuut al in de 0-1 van de pijlsnelle Merijn te Velde. Alteveer was geen schim van de ploeg die in de voorbereiding zo’n goede indruk achterliet. Westerwolde bleef de bovenliggende partij en Alteveer bleef inspiratieloos voetballen. Hoewel Westerwolde nog voor rust de genadeklap had kunnen uitdelen, wist Alteveer de rust met slechts een 0-1 achterstand te halen.

00
Roy de Jongh (140 stuit op René Meems… (foto: Bé Eelsing)

Bordjes verhangen
Na de rust een totaal ander wedstrijdbeeld. Trainer Nijgh had zijn mannen de opdracht gegeven om meer opportunistisch te gaan spelen. Dit pakte uitstekend uit. Westerwolde werd met de rug tegen de muur gezet. Een kwartier na rust resulteerde dit in de 1-1. Het was Roy de Wijk die een vrije trap prima binnenkopte. Nauwelijks een minuut later was het dezelfde de Wijk die een prima steekbal van Johnny Vonk tot doelpunt promoveerde: 2-1. Na deze goal bleef Alteveer de bovenliggende partij.

Scheidsrechter
Vijf minuten later leek de wedstrijd beslist: Ray den Boef kopte een corner van Roy de Wijk binnen. Hoewel de keeper van Westerwolde gehinderd leek te worden, keurde scheidsrechter Spieard de goal goed. Alteveer zat na deze goal op rozen. Westerwolde probeerde nog wel om de aansluitingstreffer te maken, maar het ontbeerde stootkracht. Toch mocht Alteveer niet klagen dat scheidsrechter Spieard verzuimde om een overtreding van René Meems te bestraffen met een strafschop.

Tegenhouden
Alteveer leunde het laatste kwartier achterover en probeerde via de counter nog een keer toe te slaan. Dit gebeurde zelfs nog bijna, ware het niet dat Roy de Wijk één op één met de keeper faalde. Zo pakte Alteveer in een wedstrijd met twee gezichten uiteindelijk de belangrijke drie punten en kan men spreken van een uitstekende start van het seizoen.