FC Ter Apel ’96 legt het af tegen HODO

Ter Apel '96Na een goed verlopen voorbereiding toog FC Ter Apel ’96 voor haar eerste competitiewedstrijd naar Hollandscheveld om te spelen tegen HODO. Deze ploeg degradeerde vorig jaar na het spelen van nacompetitie uit de tweede klasse, terwijl FC Ter Apel ’96 juist via nacompetitie promoveerde uit de vierde klasse. Onder de nieuwe trainer Henri Goeree wordt een meer aanvallende speelstijl gehanteerd met veel druk naar voren. Een spelstijl die garant zal staan voor spektakel en doelpunten. De wedstrijd tegen HODO was wat dat betreft een goed startschot.

De wedstrijd begon gelijk op waarbij over een weer wat kleine mogelijkheden werden gecreëerd. De eerste goal werd was voor Ter Apel en werd gemaakt door Patrick Bults na een goede pass van achteruit door Bernd-Jan Herbers. Bults snelde langs zijn directe tegenstander en passeerde HODO-doel Marcel Pol met een strakke bal in de lange hoek. Ongeveer een kwartier later kwam HODO echter alweer op gelijke hoogte. Jesse de Haas passeerde enkele Ter Apelers en schoot vanaf randje 16 mooi raak met een gekruld schot in de verre hoek.

In de kruising
Het spel van Ter Apel was bij vlagen slordig waardoor er veelvuldig onnodig balverlies was. Veel onnodige lange ballen en onrustig spel was hier debet aan. Desondanks creëerde Ter Apel via Jordy Veninga een grote kans. In plaats van af te ronden koos hij echter voor het breed leggen van de bal, welke net te hard was voor Bults. Vanuit het niets scoorde Patrick Bults echter toch zijn tweede doelpunt. Een vrij trap van ruim twintig meter verdween strak in de kruising. Een prachtig doelpunt waarmee Ter Apel met een voorsprong de rust in ging, ondanks dat HODO vanaf de aftrap zonder succes via Robin Vos nog een grote kans kreeg. Zijn schot laag in de hoek werd door doelman de Jonge tot hoekschop verwerkt. Even later kwam Ter Apel nog met de schrik vrij toen Wouter Heslinga als laatste man botste met de Haas van HODO. Scheidsrechter Jansen uit Zuidwolde bestrafte deze overtreding met geel.

Grote kans
Ook na de rust was sprake van een gelijkwaardige en op en neer golvende wedstrijd. De eerste kans was voor HODO-speler Sander Hartman, dit schot ging echter voorlangs. Patrick Bults schoot namens Ter Apel nog maar eens van afstand op het doel van de tegenstander en wederom Bults kreeg een grote kans op de 1-3 na een snelle aanval over rechts. Garik Ghazarjan legde de bal keurig breed, maar Bults kreeg de bal dankzij het snelle uitkomen van doelman Pol niet in het doel. In de tegenstoot was het HODO dat op gelijke hoogte kwam. Een lange bal werd door laatste man Hooiveld en collega verdediger Mike Mensen niet goed verwerkt waarna Jesse de Haas afrondde: 2-2. HODO was in deze fase van de wedstrijd de sterkste en ging verder met aanvallen. Baldè kwam links door en legde de bal breed op aanvaller Pieters. Via een klutssituatie met de paal en de inmiddels ingevallen Albert-Jan van Oosten verdween de bal in het doel. Vervelende van deze tegengoal voor Ter Apel was dat Pieters zich in buitenspelpositie bevond. Scheidsrechter Jansen oordeelde echter anders (eigen doelpunt) en keurde het doelpunt goed: 3-2.

Naar voren
Na deze teleurstelling zette Ter Apel nog eens aan. Er werd één op één gespeeld achterin en laatste man Hooiveld werd naar voren gedirigeerd. Dit had al snel effect. Een mooie aanval over meerdere schijven werd door Hooiveld in de zeventigste minuut beheerst afgerond in de verre hoek. In plaats van het punt te verdedigen bleef Ter Apel echter op de aanval spelen. Helaas leverde dit niet het gewenste resultaat op. Pieters kapte zijn rechtstreekse tegenstander van Oosten uit en ronde af: 4-3. Hierna kreeg Ter Apel nog enkele mogelijkheden waarvan de gevaarlijkste een van richting veranderde vrije bal van Ron Kuper was. Het schot eindigde echter in de handen van doelman Pol. Grote kansen werden niet meer creëert waardoor de wedstrijd eindigde met een 4-3 eindstand.