Gieterveen deelt gevoelige tik uit

GieterveenGieterveen won zondag knap haar eerste competitieduel. Na een lange reis richting de Duitse grens werd de plaatselijke trots van Weiteveen met 2-3 verslagen. Een gevoelige tik voor Weiteveen die vooraf door veel clubs als kampioenskandidaat werd gezien. Vanaf het eerste fluitsignaal werden de gastheren het vuur aan de schenen gelegd. De spitsen van Gieterveen zetten vroeg druk, waardoor de thuisclub veel op de lange bal, die vaak niet aankwam, moesten spelen. Wanneer er wel een combinatie via het middenveld werd gezocht werden veel persoonlijke duels verloren waardoor Gieterveen vaak gevaarlijk kon worden.

Bliksemstart
Na twee minuten had het al 0-1 kunnen staan. Weerts werd met een lange bal, geholpen door de wind, vrij voor de keeper gezet. Dit duel werd echter nog beslist in het voordeel van de keeper. Na ongeveer een kwartier was het wederom Weerts die in de diepte werd gestuurd. Deze keer wist hij de bal wel langs de uitkomende keeper te schuiven en was het laatste tikje van Van der Veen voldoende om de score te openen: 0-1. Gieterveen bleef hierna veel kansen creëren, maar spits Niek Drent (teveel tijd nodig) en Weerts (paal) wisten deze kansen net niet te verzilveren. Rechtsbuiten Jordi Bakker kwam ook een aantal keer gevaarlijk door, maar was vaak niet zelfzuchtig genoeg waardoor menig aanval in schoonheid strandde in plaats van in het mandje.

Lepe stift
Aan de andere kant kwam Weiteveen nog altijd niet goed aan voetballen toe, tot één moment in de eerste helft. Niek Wesseling draaide knap om zijn directe tegenstander, waardoor er een man meer situatie ontstond. Na een aanval uit het boekje was het spits Dennis Rocks die de bal leep over keeper van Dijken stiftte: 1-1. Dit leek een domper te worden voor de bezoekers, maar ze krabbelden snel op, heel snel krabbelden ze op. Vrijwel vanaf de aftrap werd back Wilte Nijhuis aangespeeld. Zijn bal werd door Van der Veen doorgekopt op Bakker die met een scherpe voorzet Drent in stelling bracht. Van dichtbij wist hij de keeper te verschalken en zijn club weer op voorsprong te zetten: 1-2. Hierna kreeg Drent de kans om de voorsprong nog verder te vergroten. Hij wipte in zijn dribbel de bal knap op met zijn rechtervoet, waarna hij met links de bal rakelings langs de paal schoot.

Kwalitatief minder
De tweede helft was kwalitatief minder dan de eerste helft. Weiteveense Boys ging vrijwel direct pompen of verzuipen en bleef gokken op de lange bal. De verdedigers van de bezoekers gaven echter geen krimp, maar kwamen zelf ook minder aan combineren toe. Er werd vanaf dat moment zonder risico gespeeld om de drie punten veilig te stellen. Rond de zeventigste minuut werd het zelfs 1-3. Een vrije bal van Bakker kwam in de kluts voor de voeten van Van der Veen terecht, die de bal wederom binnenschoot: 1-3. Hierop ging Weiteveense Boys nog opportunistischer voetballen, waardoor er geen middenlinie op het veld meer te bekennen was.

Gevreesde blessuretijd
Aan beide kanten werden bijna geen echte kansen gecreëerd, al werd het nog wel 2-3. Een vrije bal van ongeveer twintig meter ging onder de muur door en glipte door de handen van keeper Van Dijken. Weiteveen kreeg hierop nog een grote kans op de 3-3, maar het schot in de korte hoek van Rocks werd knap gepareerd door diezelfde Van Dijken. De lange en gevreesde blessuretijd leverde gelukkig geen problemen op, waardoor de eerste drie punten van het seizoen in de kofferbak konden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Wildervank doet goede zaken met zege op SCN

Een zege voor Wildervank dat daarmee goede zaken deed voor de ranglijst.

SJS verslaat mede-koploper Poolster

SJS boekte aflopen zaterdag een belangrijke en verdiende zege op mede-koploper Poolster. Mede door ...