Promovendus NWVV wint in Pesse

NWVVNWVV promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie en mag het deze jaargang proberen in de vierde klasse D. En dat de Nieuw-Weerdingers niet voor spek en bonen mee gaan doen, bleek zaterdagmiddag wel op bezoek in Pesse. Want na een 1-0 achterstand rechtten de mannen van Geert Aalderink de rug en trokken in de tweede helft de wedstrijd verdiend naar zich toe.

Teniet gedaan
De gastheren uit Pesse werden vorig seizoen slechts negende in dezelfde vierde klasse en dus leek er wel iets te halen voor NWVV. Dit leek in eerste instantie niet te gaan gebeuren, want na een waarschuwing door middel van een vrije trap was het na een kwartier wel raak: 1-0. Deze achterstand werd al snel weer teniet gedaan door Rick Hendriks, die profiteerde van balverlies op het middenveld. Een voorsprong had er voor de gasten ook nog wel ingezeten voor rust, mits de aanvallers het vizier wat scherper hadden staan.

Net over
In de tweede helft kwam NWVV al gauw op 1-2 via Roy Super, die een voorzet promoveerde tot doelpunt. Deze voorsprong had vrij snel daarna teniet gedaan kunnen worden, maar doelman Remon Poede stond gelukkig op zijn post. De wedstrijd ging vervolgens gelijk op, met vooral schermutselingen voor beide keepers tijdens standaardsituaties. Tegen een schot van Remco Boers was Pesse doelman Lopers niet bestand en zo kwam NWVV op een wat ruimere 1-3 voorsprong. Uiteraard ging de thuisploeg hierna op zoek naar de aansluitingstreffer, maar tot scoren kwamen zij niet. Ook Peter Aardema lukte dit niet: hij schoot in kansrijke positie net over.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Titan boekt noodzakelijke overwinning

In een gezapige wedstrijd heeft Titan zichzelf een goede dienst bewezen door Zwartemeer met ...

Nieuw Buinen maatje te klein voor Hoogeveen

Nieuw Buinen is er niet in geslaagd om concurrent Hoogeveen pijn te doen. Op ...

SPW thuis onderuit tegen Sellingen

Sellingen bleek uiteindelijk de sterkste in de derby tegen SPW.