SJS verliest weer van angstgegner

SJSSJS speelde zaterdag de eerste wedstrijd van het seizoen. Het mocht aantreden op eigen veld tegen Vitesse ’63 uit Koekange. De geel-rode brigade ontpopt zich de laatste jaren als ware plaaggeest voor de blauwhemden. Ook zaterdag liep SJS tegen een nederlaag aan: 1-3. Aanvankelijk kwam de sterk gewijzigde ploeg van Loewie Piebes redelijk goed uit de startblokken. Met verzorgd en rustig veldspel werd de wedstrijd gecontroleerd.

Slordige eindpass
Deze controle zal ook Vitesse hebben gevoeld: beide ploegen lieten elkaar achterin de bal rustig rondspelen.
Na twintig minuten was deze patstelling voorbij en langzaamaan brak de wedstrijd open. De eerste gevaarlijke momenten waren voor SJS, maar tot twee keer toe was de eindpass niet in orde. Een kwartier voor de rust drongen de gasten steeds meer aan en het leidde tot een aantal hachelijke momenten. Met kunst- en vliegwerk bleef SJS overeind en gingen de ploegen doelpuntloos rusten.

Op zoek naar goals
In de tweede helft zou blijken dat Vitesse ’63 over een erg degelijke ploeg beschikt, die niet snel in de war raakt. Naar mate de tweede helft vorderde ging SJS steeds nadrukkelijker op zoek naar een goal, maar vielen ze aan de andere kant. Vitesse maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte en speelde het effectief uit. Bij de 0-1 werd er niet adequaat genoeg uitverdedigd en de afgeslagen bal werd kiezelhard binnen geschoten door Bartjan van Dijk. Even gloorde er direct weer hoop in de SJS-harten. Alex Moorlag stuurde Ronald Zuidema met een mooie steekbal alleen op doelman Oldengarm af. Sander Nijmeijer trok echter meteen aan de handrem en kon het speelveld verlaten. De vrije bal leverde vervolgens niets op.

SJS-offensief
De 0-2 ontstond vanuit onnodig balverlies op het middenveld en twee passes later werd Alfred Pekel in stelling gebracht. Ook hij wist wel raad met dit buitenkansje en de wedstrijd leek gespeeld. Ook nu weer werd SJS enige houvast aangeboden. Invaller Rick Steursma passeerde zijn directe tegenstander en gaf voor op Jasper Nomden. De middenvelder gaf het laatste zetje en het startsein van een SJS-offensief. Alle inzet ten spijt: Vitesse gaf amper een krimp en tilde in blessuretijd de stand naar 1-3. Johnny Schuttevaar stond aan het eind van een scherpe counter.

Automatismen
Voor SJS zeker niet de seizoensstart waar men op had gehoopt. Hoewel de thuisploeg veel spelers mist, is er zeker werk aan de winkel om enkele automatismen in te slijpen. Vanmiddag was de thuisploeg in ieder geval niet opgewassen tegen een degelijke en scherpe tegenstander.