SPW maakt het zichzelf moeilijk

SPWSPW trapte het seizoen 2015-2015 tegen DWZ af op het eigen sportpark ‘Noord’. De Knoalsters zullen uiteraard ook in dit seizoen proberen om de stap naar de vierde klasse te maken. In de afgelopen seizoenen was de ploeg van Henry Meijerman er een aantal keren dichtbij, maar bleek de stap telkens te groot. De start van het seizoen was qua resultaat goed, dus wie weet wordt het jubileumjaar (SPW wordt zeventig jaar, red.) opgeleukt met een promotie.

Onrustige start
De wedstrijd begon erg onrustig, waardoor er aan beide kanten veel fouten werden gemaakt. Voordeel was dat er vanaf minuut één wel kansen waren om de score te openen. Maar dit gold dus ook voor tegenstander DWZ: door slecht communiceren in de SPW-defensie kwam de spits van DWZ één tegen één tegen doelman Jordy Zemering, wat de 0-1 voor DWZ opleverde. Daarna nam SPW het initiatief over.

Achterstand ombuigen
De thuisploeg creëerde enkele goede kansen en binnen tien minuten tijd werd de achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. Beide goals werden gemaakt door Benjamin Eling. In even zoveel gevallen werd de treffer voorbereid door de vanaf links spelende Bram Poelman. SPW kreeg daarna nog enkele goede kansen om de voorsprong uit te breiden, maar deze waren niet aan Bram Poelman en Erik Meijer besteed. Het missen van kansen en het niet goed verdedigen kwam SPW duur te staan; in de veertigste minuut scoorde DWZ uit een corner de 2-2.

Gemiste kansen
Na rust was het vooral de thuisploeg die op zoek ging naar de winst. Voor het maken van de 3-2 waren zeker vijf goede kansen nodig. Uiteindelijk kwam de verlossende 3-2 er een kwartier voor het einde van de wedstrijd via middenvelder Bastiaan Hebels. DWZ probeerde aanvallend nog wat klaar te maken door de lange bal te gebruiken. Dit leverde echter niet veel meer op dan enkele corners. SPW won terecht met 3-2 van DWZ, maar de thuisclub had het zichzelf makkelijker kunnen maken door harder te verdedigen en effectiever te zijn in de aanval.