Valse start voor Musselkanaal

musselkanaalOp sportpark ‘De Planeet’ in Klazienaveen stond de wedstrijd tussen Zwartemeer en Musselkanaal op het programma. Op een goed bespeelbaar veld ontmoetten de ploegen elkaar voor de openingswedstrijd van het seizoen. Zwartemeer, dat het vorige seizoen uit de tweede klasse degradeerde, bleek voor de groenhemden een horde die niet genomen kon worden. De ambitieuze Musselkanaalsters gingen met 2-1 onderuit.

Razendsnelle aanval
In de beginfase was het voor zowel Musselkanaal als Zwartemeer zoeken. Het eerste gevaar kwam van de thuisclub via een voorzet vanaf de zijkant voor spits Heine. Deze werkte de bal echter naast. Na dik twintig minuten was het wel raak. De bal kwam uit een afgeslagen voorzet voor de voeten van oud SVBO-er Martin Bauerhuit. Hij kon vanaf de zestien meter uithalen en, ietwat gelukkig, tekenen voor de 1-0. Op dat moment zette de thuisploeg Musselkanaal wat meer vast en had het betere van het spel. Niet veel later was het Musselkanaal dat de gelijkmaker scoorde. Een razendsnelle aanval, opgezet door Harm Visser en Mark Bos, werd schitterend binnen gewerkt door aanvoerder Rick Berends: 1-1. Daarna was het Musselkanaal dat er een paar keer gevaarlijk uitkwam.

Afgestrafte ingooi
Allereerst was het Harm Visser die oog in oog kwam met de robuuste doelman Jeroen Lambers. Hij faalde echter in de kansrijke situatie. Kort daarna was het flankenflitser Bos die zijn directe tegenstander Suelman opnieuw zijn hakken liet zien. Op dat moment werd Ferdinand van der Sluis naar de grond getrokken. Deze overtreding werd niet waargenomen door leidsman Joop Brussen, waardoor de bezoekers niet kregen waar men recht op had. Het was vooral Musselkanaal dat in deze fase het betere spel liet zien. Helaas was het Zwartemeer dat vier minuten voor de rust nog een goal maakte: dit vanuit een ingooi van Musselkanaal! Middenvelder Lulli van Zwartemeer kon de bal nog voor krijgen en deze werd bij de tweede paal binnen gekopt door linksbuiten Tomas Been: 2-1.

Drenth in de aanval
Na de rust was het Musselkanaal dat veelal de aanval zocht. De eerste kans die zich aandiende was die voor Mark Bos uit een counter. De bal rolde echter net langs de verkeerde kant van de paal. Musselkanaal drong wel aan voor de gelijkmaker, maar dit resulteerde niet meer in uitgespeelde kansen. De laatste tien minuten meldde voorstopper Jeroen Drenth zich nog in de voorste linie. Dit leverde echter ook niet het gewenste gevaar op. Qua spelbeeld was een gelijkspel op zijn plaats geweest, maar de thuisploeg ging er met de drie punten vandoor. Volgende week staat de derby tegen SC Stadskanaal op het programma. Wanneer er van de gemaakte fouten geleerd wordt, kunnen wellicht dan de eerste drie punten gepakt worden.

Medawa

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen en Pekelder Boys delen de punten

In een kwalitatief uitermate teleurstellende wedstrijd hebben Gieterveen en Pekelder Boys de punten gedeeld: ...

Titelkandidaat Titan kent slechte herstart

Titan is één van de voornaamste kandidaten voor de titel in de derde klasse ...