Kleine zege Gasselternijveen op JVV

JVV-GNVGasselternijveen is het seizoen goed begonnen. In de uitwedstrijd bij JVV, dat na enkele jaren afwezigheid terugkeerde in het voetbal voor standaardteams werd met 0-2 gewonnen. Een ruimere overwinning levert vanzelfsprekend geen extra punten op, maar voor het gevoel kan een doelpuntenfestijn goed doen. In Jipsingboertange lieten de mannen van Roeland Deuring de kans op een boosten van het zelfvertrouwen liggen.

Onzuivere passes en aannames
Al tijdens de openingsfase van de wedstrijd werd duidelijk dat JVV zich moest beperken tot verdedigen. Door de personele problemen konden ze ternauwernood een elftal op de been brengen. Gasselternijveen kon vrijuit voetballen van achteruit. Door het stroperige veld hadden de Nieveensters wel problemen om het tempo hoog te houden. Het veldspel liet dan ook te wensen over. Passes kwamen niet aan en wanneer ze wel aankwamen dan waren de aannames niet goed. Kansen werden wel gecreëerd, maar de bezoekers sprongen slecht om met de kansen. Wel viel er rond de twintigste minuut een goal te noteren.  Ken Wardenburg bracht de bal goed voor en Pals kopte de bal fantastisch tegen de touwen.

Gemiste kansen
In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Het tempo bij Gasselternijveen werd opgeschroefd en de passes kwamen beter aan dan in de eerste helft. De Nieveensters speelden zorgvuldiger en dit resulteerde in steeds meer grote kansen. Die waren helaas niet besteed aan Michael van Gilsbeek, Polloshka en Rick Bokhorst. Wanneer spelers telkens één op één zo vrij voor de keeper worden gezet, dan moet dit goals opleveren. De keeper van de thuisploeg bleek telkens een sta in de weg. Alleen Ken Wardenburg kon in de tweede helft de doelman nog verschalken: een onhoudbaar schot in de kruising. Wardenburg had hiermee een groot aandeel in de winst. Met een assist en een goal bleek hij een stuk effectiever te zijn dan zijn medespelers.

Leunen op defensie
Na afloop hing er een vreemd sfeertje in de kleedkamer van de roodhemden. Ja, Gasselternijveen had zijn eerste wedstrijd weten te winnen en een goede start was gemaakt. Daarentegen heerste ook het gevoel van teleurstelling. Wanneer de Nieveensters serieus mee willen doen voor promotie moeten deze wedstrijden met grote cijfers worden gewonnen. Positief was het optreden van de defensie. Geen enkele keer in de wedstrijd zijn ze in de problemen gekomen. In de lastige wedstrijden gaat dit de linie van het team zijn waar de rest zich aan op kan trekken.