v.v. GietenVier scherpe counters van Gieten leverden vier goals op. Dat was het verhaal van de wedstrijd tussen Zuidwolde en de promovendus. Al binnen veertig minuten keek Zuidwolde daardoor tegen een kansloze achterstand aan. Daar waar Zuidwolde faalde, liet Gieten zien hoe het wel moest voor de keeper van de tegenstander. Zelfs bij een stand van 0-5 bleef Zuidwolde bewonderenswaardig geloven in een beter resultaat. Via Stefan Liezen en Peter Nijboer wist men in de slotfase de eindscore een iets dragelijker aanzien te geven. Eindstand derhalve 2-5.

Counteren met Lutjes
In het eerste kwartier was Zuidwolde de bovenliggende partij en kreeg direct al via Jarmo de Jonge en Frans Capellen opgelegde kansen om te scoren. Het missen van deze kansen zorgde mede voor onzekerheid in de defensie van Zuidwolde . Dit werd nog eens benadrukt, na een messcherpe counter van Gieten in zeventiende minuut. Florian van der Heide klopte Koert Bouman op snelheid, waarna diens scherpe voorzet bij de tweede paal doeltreffend binnen werd geschoten door Geir Lutjes. Tegen de verhouding betekende dat de 0-1. Kort daarop had Marcel Linthorst de 1-1 moeten scoren, doch zijn inzet ging net voorlangs. Direct daarna lag echter ook de 0-2 tegen de touwen. Bij een snelle aanval over links scoorde Geir Lutjes andermaal via de counter.

Scoren met Buurke
Binnen het half uur kreeg Zuidwolde ietwat ongelukkig een strafschop tegen via een zogenaamde ‘aangeschoten hands’. Spits Jeroen Buurke liet dit buitenkansje niet liggen en verschalkte doelman Jelmer Timmer vanaf elf meter: 0-3. Buurke bleef een constante plaag voor de defensie van Zuidwolde, onder andere via goede loopacties en goed gebruiken van het lichaam. Slim en simpel schoot hij, nog voordat er veertig minuten gespeeld waren, de 0-4 tegen de touwen. Dit was tevens de ruststand.

Profiteren van ruimte
Getergd kwam Zuidwolde uit de kleedkamers en kreeg het kort na rust diverse kansen om te scoren. De sterk ingevallen Steven Berghuis stond aan de basis van diverse aanvalsopzetten van Zuidwolde. Hij zorgde voor veel druk op het doel van Gieten . Zo werd onder andere een inzet van Stefan Liezen pal voor de lijn weggehaald en wist Frans Capellen tot twee keer toe het net niet te vinden. Ook een schot van Marcel Linthorst ging net naast. Door deze spelopvatting ontstond er veel ruimte achter de verdediging van Zuidwolde en na ruim 65 minuten spelen profiteerde Jeroen Buurke met een prima loopactie van deze ruimte. Doelman Jelmer Timmer kon Buurke alleen met een overtreding van een score afhouden. Met een gele kaart kwam doelman Jelmer Timmer er nog genadig vanaf. De strafschop werd door Jeroen Buurke strak ingeschoten: 0-5.

Droomstart
Zuidwolde bleef bewonderenswaardig strijden voor een beter resultaat. Mede onder aanvoering van de ingevallen Peter Nijboer wisten de roodzwarten in de laatste tien minuten de score een iets dragelijker aanzien te geven. Stefan Liezen en Peter Nijboer waren de makers van de goals. Een droomstart voor promovendus Gieten.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

FC Ter Apel’96 start met zege op CEC

Ter Apel maakte een achterstand goed tegen CEC en hield de drie punten in ...

Remise voor Westerwolde

Opnieuw stond er voor Westerwolde een streekderby op het programma, maar deze keer geen ...

Handhaving een feit voor TEVV

TEVV, dit seizoen debutant in de tweede klasse, heeft door een overwinning op Muntendam ...