Supertrio helpt Valthermond aan winst

logo_valthermondValthermond is het seizoen in de tweede klasse uitstekend gestart. Op het eigen sportpark ‘De Meent’ wonnen de Mondkers met 3-1 van het bezoekende Helpman. Valthermond, dat vorig jaar met overmacht kampioen werd in de derde klasse kende een wisselvallige voorbereiding, waarin onder meer een stevige nederlaag werd geleden tegen de zaterdagtak van ZFC Zuidlaren. Ook in de bekerwedstrijden uit de achterliggende weken liet men een steek vallen. Tegen Helpman bleek dus dat de resultaten uit de voorbereiding geen invloed hadden op de competitie-start.

Zenuwachtige start
In de beginfase van de wedstrijd leek het er nog niet op dat de drie punten in Valthermond zouden blijven. De thuisploeg oogde zenuwachtig en speelde slordig waar Helpman duidelijk beter opende. Kansen waren er ook voor de Esserberg-bewoners, maar aanvoerder Tim van der Molen, in stelling gebracht door Valthermond-middenvelder Demy te Velde, strandde op doelman Erwin Timmer en Kevin Hofman zag zijn schot op de deklat uiteen spatten. Voor Valthermond verscheen Jesper de Graaf, voor het eerst in de basis startend, in kansrijke positie, maar het schot van de jongeling miste overtuiging. De voorsprong van Helpman was dan ook verdiend. Danny Dijkstra kopte na een snel genomen vrije trap van dichtbij raak.

Alwin Braakman heeft de beslissende 3-1 gemaakt...
Alwin Braakman heeft de beslissende 3-1 gemaakt…

Heft in handen
Hierna gooide Valthermond de schroom van zich af en nam, onder aanvoering van het middenveld-trio Gennissen, Braakman en Te Velde, nadrukkelijk het heft in handen. Laatstgenoemde was ook verantwoordelijk voor de gelijkmaker. De assist was van Jesper de Graaf die met een verre voorzet Te Velde vond. Diens schot was doelman Adbelkarim Said Khaijoef te machtig. Nog voor de pauze had Valthermond aan de leiding kunnen komen. Te Velde raakte echter de lat en De Graaf kopte een voorzet van Maikel Platje op de paal.

Heer en meester
Na de thee was Valthermond heer en meester. Alleen vanaf de aftrap dreigde er nog gevaar voor het domein van Erwin Timmer, maar Alwin Braakman kraakte het schot van Kevin Hofman, daarna kwamen de blauw-witten niet meer in gevaar, al creëerde het zelf ook niet veel kansen. Pas in de slotfase werden de Mondkers gevaarlijk en beslisten zij het duel. Koen van Schaik ramde van dichtbij de bal nog op de lat voordat aanvoerder Theo Gennissen zijn ploeg op voorsprong schoot. Demy te Velde strandde nog op doelman Khaijoef, de rebound was voor Gennissen. Opnieuw Te Velde stelde even later Alwin Braakman in staat om de bevrijdende derde treffer te maken, hiermee de verdiende overwinning definitief in veilige haven brengend.

- Banner Valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Beloften Titan eenvoudig langs DVC ’59

De van Titan overgekomen trainer Jan Vos, die nu trainer is bij DVC ’59, ...

Alteveer wint in matige wedstrijd van De Treffer ’16

Alteveer maakte geen fout op bezoek bij de Treffer '16 en staat er goed ...