Voetbaloverzicht: vijfde klasse F

De vijfde klasse F kent met zes Kanaalstreek-clubs het hoogste aandeel Kanaalstreek van alle klassen die op deze website gevolgd worden. Bij deze een overzicht van de gespeelde wedstrijden:

HOCHOC is wellicht één van de kampioenskandidaten van 5F. Vorig jaar presteerden de mannen van Jans Spiegelaar goed en ook nu lijkt men hoge ogen te gaan gooien. Want zelfs wanneer er vijf spelers niet aanwezig zijn, kan de oefenmeester van HOC een representatief elftal op de been brengen. Er werd ruim gewonnen van VIOS uit Oosterhesselen. Via Jan Cremer, Sander Zikken en Chris van Ewijk kwam de fusieclub op een 0-3 voorsprong, waarna de thuisploeg iets terug kon doen. Na rust werd de marge via goals van opnieuw Chris van Ewijk en Mart Vermegen opgeschroefd naar vier. Wanneer het vizier van de Odoorners/Exlooërs iets scherper had gestaan, dan waren dubbele cijfers mogelijk geweest.

BuinenBuinen kwam in de uitwedstrijd tegen DOS ’63 op een 0-1 voorsprong door een treffer van Mart Hoving en mocht even dromen van een goed resultaat. Maar in een tijdsbestek van vijf minuten wist de thuisploeg de achterstand om te buigen naar een 3-1 voorsprong. Hiermee lijkt Buinen te vervallen in de fouten van vorig seizoen, want ook toen bleek het lastig om de teleurstelling van een tegentreffer te boven te komen. Bij een 8-1 stand kon Arno Huizing nogmaals het net laten bollen namens de geel-zwarten. Door de forse nederlaag is Buinen in het bezit van de rode lantaarn.

BuinerveenBuinerveen treed dit seizoen voor het eerst in jaren aan zonder de Middeljans-tweeling. Dennis is nog wel van de partij, maar Mark heeft besloten een stapje terug te doen naar het tweede elftal. Dit ging hem tegen SPW 4 goed af, want met zes goals had de aanvaller een groot aandeel in de overwinning (22-1!) van zijn team. Het eerste van Buinerveen had een lastiger klus, getuige de einduitslag van Buinerveen – Eext. De blauwhemden kwamen twee keer tot scoren via Dennis Middeljans en Ate de Vries, maar de degradant scoorde vijf treffers: 2-5. Toch werd, op basis van het veldspel, wel gesproken over een hoopgevende nederlaag.

EECNamens EEC scoorde Mark Wanders in de tweede helft de beslissende 0-1. Hiermee boekte EEC een verdiende zege, die zonder meer hoger uit had kunnen vallen. Mark Wanders en Remco Huizing hadden de kans om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Nu bleef het tot het eind spannend en moest EEC, door met veel inzet te spelen, de overwinning over de streep trekken. Jasper Lubbers moest één keer naar de hoek bij een afstandsschot, daar bleef het verder bij. Daardoor wist EEC voor de vijfde keer op rij van HHCombi te winnen zonder een tegentreffer te incasseren.

- Banner Buinen

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Thijs Over schiet Titan langs DSC ’65

Titan had veel kansen tegen DSC '65, maar boekte slechts een nipte zege. Daarmee ...

Gieterveen verslaat Gasselternijveen in oefenderby

Met een voetballoos weekend voor de deur besloten de trainers van Gieterveen en Gasselternijveen ...

Beloften Stadskanaal opnieuw te sterk voor Drenthina

Na een “lange” winterstop stond voor de beloften van SC Stadskanaal afgelopen dinsdag de ...