Goed georganiseerd Titan pakt drie punten

TitanNa één jaar derde klasse mochten de mannen van Titan uit Nieuw-Weerdinge eindelijk weer aantreden voor een competitiewedstrijd in de tweede klasse. De eerste wedstrijd van het seizoen werd tegen voetbalvereniging Peize en na een wisselvallige voorbereiding waren de verwachtingen nog niet al te hoog gespannen. Toch wisten de ervaren Titanen, die dit seizoen onder leiding van trainer Marcel Smelt staan, een 2-1 overwinning in de wacht te slepen.

Berlijnse muur
Op een uitstekend bespeelbaar veld klonk om 14.00 het startsein in Nieuw-Weerdinge, het pittoreske dorpje op de grens van de provincies Groningen en Drenthe. Wat het spelbeeld zou zijn gedurende de wedstrijd werd al snel duidelijk. Peize had de bal, terwijl Titan met man en macht het eigen doel verdedigde. De gasten uit Peize spraken zelfs over een muur waar ze in Berlijn trots op zouden zijn geweest. Op een aantal schoten uit de tweede lijn na werd er dan ook niks weggegeven.

Gevaarlijke uitbraken
Dat Titan ook haar voetballende kwaliteiten heeft en in de voorste linie zeer snel en gevaarlijk uit kan breken is bekend. Dit merkten ook de gasten uit Peize gedurende de eerste helft. Terwijl zij het spel maakten, was het Titan die voor het doel gevaarlijker was met kansen voor Willem Prins en Harm-Jan Moesker. De vleugelaanvaller en spits wisten het net echter niet vinden. Tot iets na het half uur. Een hoge bal uit de defensie van de Titanen zorgde voor veel verwarring bij de laatste linie van de Peizenaren. Harm-Jan Moesker, de altijd gretige spits van Titan weet hier wel mee om te gaan en prikte met zijn linker teen in een uiterste krachtinspanning de bal in de korte hoek achter de doelman. Er kon worden gejuicht op Sportpark ‘Titan’. Tot de thee wisten de mannen van Marcel Smelt georganiseerd te blijven voetballen waardoor Peize geen mogelijkheid tot scoren kreeg.

Noodgedwongen wisselen
Ook in de tweede helft was het Peize dat probeerde een opening te zoeken door te combineren, waar Titan de marge op twee probeerde te zetten door te counteren. Peize kwam sterk uit de kleedkamer, maar wist wederom niet tot scoren te komen. Door een georganiseerde defensie en een alerte keeper wist Titan de voorsprong te verdedigen. In de zestigste minuut moest de trainer van de Nieuw-Weerdingers noodgedwongen ingrijpen. Rechtsachter Nick Katoen moest het veld verlaten wegens kramp, waardoor Raymond Duitscher een linie zakte en aanwinst Hidde Rog zijn debuut kon maken voor de rood-wit geblokten. Hij deed dit centraal op het middenveld.

Couteren met Jeurissen
In de tweede helft was het toch weer Titan die de beste kans kreeg om de score uit te breiden. Met een hoge bal werd de supersnelle invaller Bennie Jeurissen gezocht, die van eigen helft vertrok en de defensie van Peize te snel af was. Na een rush van zo’n veertig meter wist Jeurissen de bal ook nog tegen de touwen te werken, waardoor de  2-0 op het scorebord kwam te staan. Met ‘der alter Meister’ Martin Idema werd er in de laatste tien minuten nog een stukje ervaring bij het elftal gevoegd. Met nog tien minuten te spelen, en een goed georganiseerd Titan was er niks te vrezen.

Spannende slotfase
Totdat in de negentigste minuut Peize wel plotseling tot scoren kwam. Een moment van onoplettendheid zorgde ervoor dat een voorzet vanaf de linkerkant kon worden ingekopt door invaller Ronald Sloots. Via het lichaam van Titan-aanvoerder Raymond Duitscher belandde de bal achter Mark Braams in het doel. Het doelpunt kwam voor Peize echter te laat, waardoor de Titanen als winnaar van het veld konden stappen. De vreugde in Nieuw-Weerdinge was groot. Door een uitstekende teamprestatie zijn de eerste drie punten in de tweede klasse een feit!

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Overzicht zaterdag 5e klasse F: Bargeres en NWVV lijden eerste puntverlies, Meeden profiteert

NWVV en Bargeres leden voor het eerst in de competitie puntverlies. Meeden profiteerde optimaal ...

Ter Apel ’96 met één been in derde klasse

Ter Apel ’96 heeft in Zweeloo een goede stap gezet om volgend seizoen in ...

Borger door ondergrens in Winschoten

Borger gaf niet thuis en Winschoten en moest opnieuw een nederlaag slikken in een ...