Alteveer verslaat Zuidlaarderveen in de slotfase

AlteveerIn de tweede wedstrijd van het seizoen toog de equipe van trainer René Nijgh richting Zuidlaarderveen om aan te treden tegen de plaatselijke voetbaltrots. Alteveer koos ervoor om Zuidlaarderveen vanaf minuut één het spel te laten maken om vervolgens in de omschakeling toe te slaan. Deze tactiek en een flinke dosis veerkracht leverden de geel-zwarten uiteindelijk drie punten op: 3-4 én zes punten uit twee wedstrijden.

Na dertien minuten leidde Alteveer al met 0-2. Na elf minuten was het aanvoerder Bryan Schenkel die op weergaloze wijze de doelman verschalkte met een prachtige boogbal. Slechts twee minuten later werd de marge verdubbeld. Alteveer veroverde de bal op het middenveld en Sander Klinkhamer stuurde met een prachtige steekbal Can Altunay de diepte in. Deze leverde een fantastische voorzet af die door Roy de Wijk werd ingekopt. Het restant van de eerste helft kenmerkte zich door hetzelfde spelbeeld: Alteveer liet Zuidlaarderveen het spel maken.

Aansluitingstreffer
Alteveer was in balbezit echter te slordig om de genadeklap te kunnen uitdelen. Toch leken de bezoekers zonder al te veel problemen de rust te gaan halen met een 0-2 voorsprong. Echter vlak voor rust werd een bal het zestienmetergebied ingepompt. De bal belandde erg ongelukkig op de arm van Ronald van der Kamp waarna scheidsrechter Grondstra op slag van rust naar de stip wees. Routinier Germain Kasto wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de strafschop onberispelijk binnen.

Marge hersteld
Na rust probeerde Alteveer na wat omzettingen iets meer druk op de verdediging van Zuidlaarderveen te krijgen. Dit lukte maar gedeeltelijk. Zuidlaarderveen bleef makkelijker voetballen zonder echt gevaarlijk te worden. Sterker nog, halverwege de tweede helft was het Roy de Wijk die de marge weer op twee bracht. De goaltjesdief werkte een prachtige assist van Can Altunay koeltjes tegen de touwen. De wedstrijd leek gespeeld, maar niets was minder waar. Zuidlaarderveen drukte Alteveer met de rug tegen de muur en het was de sluwe spits, Germain Kasto, die de spanning terug bracht: 2-3.

Late beslissing
Toen vijf minuten voor tijd ook nog de 3-3 viel leek een punt het maximaal haalbare voor de Alteveerders. Toch wist Alteveer nog één keer de rug te rechten. Een vrije bal werd voor de goal geslingerd en het was aanvoerder Bryan Schenkel die Alteveer naar de overwinning kopte. Hoewel de winnende treffer een sterk buitenspelluchtje had, maalde daar niemand om in het Alteveer-kamp. Zo wist Alteveer in haar eerste twee wedstrijden de volle buit te pakken en kan er gesproken worden van een uitstekende start. Volgende week treedt Alteveer in eigen huis aan tegen het ook nog ongeslagen Gruno uit Groningen.

De Jonge Sport

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen maakt half dozijn vol

Gieterveen heeft goede zaken gedaan om de plaatsen in de top van competitie 5E. ...

Ter Apel ’96 verslaat mede-promovendus Gieten

Na de overwinning tegen DVC’59 vorige probeerde FC Ter Apel ’96 het goede gevoel ...