Buinen geen partij voor GKC

buinen-gkcDe vijfde klasse F van het zondagvoetbal zal met zes Kanaalstreek-ploegen bol staan van de derby’s. Voor GKC en Buinen stond een eerste derby op het programma. Op sportpark ‘De Woerd’ ontving Buinen de ploeg die na de eerste speelrond gedeeld koploper was. Buinen had haar eerste ontmoeting met ruime cijfers verloren, dus zou het een interessante wedstrijd worden. Na negentig minuten voetbal waren de verhoudingen helder: GKC maakte vijf goals, Buinen kwam amper in het spel voor en GKC is nog steeds koploper: 0-5.

Al in de beginfase was de wedstrijd beslist. Na vier minuten mocht Robbert Mensinga op aangeven van routinier Willy Kral aanleggen en scoren, waarna Bart Heijerman vijf minuten later een voorzet losliet die door Reinoud Kemp tegen de touwen werd gekopt. Het duurde uiteindelijk meer dan een kwartier voordat de gastheren een keer voor het doel van Jeroen Keizer verschenen. Op dat moment had GKC overigens ook nog een keer de lat geraakt. Kortom, de bezoekers waren heer en meester. Dit kwam in het restant van het eerste bedrijf ook in de score tot uiting, want Danny Kolp en Richard Wieringh zetten hun naam ook achter een treffer: 0-4.

Na de thee ging GKC verder waar het gebleven was, namelijk bij het creëren van doelrijpe kansen. De score werd echter niet uitgebreid richting de dubbele cijfers. En dat was iets dat de Gasselters zichzelf aan konden rekenen. Doelman Leeuw van Buinen lag een aantal keren hinderlijk in de weg en ook het eigen falen in de afronding speelde een rol. Ook waren er momenten waarop medespelers, die in een betere positie stonden, over het hoofd werden gezien. Hierdoor werd er in de tweede helft slechts één keer gescoord: Richard Wieringh maakte zijn tweede treffer van de middag. Als gezegd staat GKC na deze overwinning aan kop. Eén van de medekoplopers is Gieterveen. En laten deze ploegen elkaar volgende week ontmoeten in Gasselte.