Gieten maakt na rust het verschil tegen Sleen

v.v. GietenNa de verrassende 5-2 overwinning van Gieten bij het sterke Zuidwolde moest door de rood-witten nu op sportpark ‘De Goorns’ worden afgerekend met Sleen, dat getraind wordt door ex-Gieten trainer Johnny Bartelds. Dit vergde een andere strijdwijze. Waar vorige week de tegenstander op eigen helft werd opgevangen waarna via snelle omschakelingen werd toegeslagen, werden de rood-witten nu geacht het spel te maken. Voor rust verliep dit stroef, maar na rust werd het verschil gemaakt, met een 4-1 overwinning als resultaat.

Goalgetter Buurke
De gasten eindigden de laatste jaren telkens in de onderste regionen van de derde klasse, maar zijn dit seizoen versterkt doordat Sleen afscheid nam van de zaterdagafdeling. Dit seizoen hebben ze dan ook een heel aardig team. De eerste helft kwam het spel van Gieten niet goed uit de verf. De slag werd vooral op het middenveld verloren en Sleen had het iets betere veldspel. De gasten kwamen in de negende minuut via een mooie aanval op 0-1. Het team van Jouke Jan Meertens, met de jarige doelman Jeffrey Tappel (25), kwam halverwege de eerste helft op gelijke hoogte toen een inzet van goalgetter Jeroen Buurke niet goed werd beoordeeld door doelman Kristian Ludwig.

Gieten op voorsprong
De tweede helft was duidelijk voor Gieten, al was de eerste grote kans voor de gasten, toen spits Ruud Anninga net niet goed bij een voorzet van de lastige Ranil Briek kon. Na iets meer dan een uur spelen werd de snelle Florian van der Heyde binnen de beruchte lijnen neergehaald, waarna de goed leidende scheidsrechter Arthur van Dooren niets anders kon doen dan naar de stip wijzen. Jeroen Buurke schoot zeer overtuigend in en zette Gieten daarmee op een 2-1 voorsprong. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd leek Van der Heyde de score uit te bouwen, maar zijn fraaie schot ging net langs de verkeerde kant van de paal.

Beslissende fase
In de tachtigste minuut maakte Geir Lutjes aan alle onzekerheid een eind, door na goed werk van Buurke met een schotje de keeper te passeren: 3-1. Nadat Buurke in de blessuretijd net naast had geschoten vond Van der Heyde in de toegevoegde tijd wel het net. Met een goede loopactie kwam hij alleen voor doelman Ludwig te staan en wist deze te verschalken. Zo eindigde de wedstrijd in 4-1. Volgende week staat voor Gieten de zware uitwedstrijd bij Stadskanaal op het programma. Maar met zes punten uit twee wedstrijden is de opening van het seizoen voor de Drenten al geslaagd.