NWVV verspeelt zege in de slotfase

NWVVNWVV dacht weer een zege aan hun ongeslagen reeks toe te voegen. In de wedstrijd tegen VVAK hadden de mannen van Geert Aalderink een achterstand omgebogen in een voorsprong, maar het laatste woord was toch aan de ploeg uit Alteveer-Kerkenveld: 2-2. Hiermee blijft de ongeslagen status van de Nieuw-Weerdingers, op 4 oktober 2015 verloor men voor het laatst een competitiewedstrijd, wel in stand, maar de remise proefde toch wat zuur.

Rake kopbal
In het begin van de wedstrijd had NWVV de beste kansen: Tim Kollmer raakte uit een vrije trap de lat. Toch waren het de bezoekers die de score openden. Uit een aanval over de flank kon een voorzet tegen de touwen gekopt worden. De thuisploeg kreeg daarna een mooie kans op de gelijkmaker, toen een terugspeelbal bij VVAK de mist in ging. Roy Super leek de bal makkelijk in het doel te kunnen tikken, maar Super zag zijn inzet geblokt worden. Raymond Aardema stoomde hierna nog een keer op, maar zijn schot bleek ongevaarlijk.

Strafschop
Na een half uur spelen kregen de bezoekers een strafschop. De overtreding leek buiten de beruchte lijnen te zijn gemaakt, maar de arbiter van dienst kende geen twijfel. Deze buitenkans was echter niet aan VVAK besteed: één keer moest de strafschop opnieuw worden genomen vanwege te vroeg inlopen, een tweede keer belandde de inzet tegen het aluminium. 

Uithaal Kollmer
In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op. Beide teams konden niet veel kansen creëren. Het thuispubliek moest tot de zestigste minuut wachten op de gelijkmaker: uit een hoekschop van Raymond Aardema kon Remco Boers de bal klaarleggen voor de instormende Tim Kollmer. Deze wist wel raad met de geboden kans en hij ramde de bal tegen de touwen.

Deksel op neus
Kort daarna kwam NWVV op voorsprong toen aanvoerder Peter Stap vanaf elf meter aan mocht leggen. Aan deze benutte strafschop ging hands vooraf. Maar in plaats van op zoek gaan naar een derde treffer die het duel definitief in het slot zou gooien, liep NWVV na de 1-2 achteruit. VVAK rook zijn kans en drukte de zwart-blauwen steeds verder naar achteren. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd leverde het offensief een treffer op: 2-2.

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Pekelder Boys moet genoegen nemen met punt tegen Wedde

Pekelder Boys was dichtbij een overwinning, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt ...

Borger volstrekt kansloos tegen Hoogeveen

Na de eerste ontmoeting in het tweeluik met Hoogeveen zal het verblijf van Borger in ...

HOC zet ook hardwerkend Schoonebeek opzij

Voor koploper HOC stond de lastige uitwedstrijd tegen Schoonebeek op het programma. De gastheren ...