Openingsfase nekt Onstwedder Boys

OnstweddeOnstwedder Boys wist ook de tweede wedstrijd van het seizoen niet in winst om te zetten. Op bezoek bij Middelstum werd het 3-0 voor de gastheren. Een slappe openingsfase nekte de oranjehemden, waardoor de oranjehemden na twee weken op één punt blijven steken. Voor de mannen van Fokke de Jonge is het derhalve geen uitgemaakte zaak dat men vanaf de start van de competitie meedoet om de bovenste plaatsen en daarmee strijdt om een terugkeer naar de derde klasse.

Slag op het middenveld
De Onstwedders traden voor de tweede keer aan zonder aanvoerder Elmar Bijl, die nog kampt met een rugblessure. De wedstrijd was nog maar amper een minuut oud of het eerste doelpunt kon al worden genoteerd. Het was Ivan Milkovic die de bal binnenschoot. De trouwe aanhang mocht verwachten dat de boys wakker geschud waren, maar niets bleek minder waar. Binnen vijf minuten verdubbelde Gerard Bronsema de score. Onstwedder Boys kon hier niets tegen inbrengen en verloor met name de slag op het middenveld. De bezoekers kregen in het laatste deel van de eerste helft iets meer grip op de wedstrijd, maar tot uitgespeelde kansen wist het niet te komen. Een schot van Gerben Meems werd gekeerd en een kopbal van Peter Orsel verdween over het doel.

Ongelukkige afronding
In de tweede helft ging Onstwedder Boys op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze bleef echter uit en Middelstum probeerde de wedstrijd zonder kleerscheuren uit te spelen. Toch kwamen er nog de nodige kansen. Chris Strockmeijer was twee maal ongelukkig in de afronding en ook in een slotoffensief viel de bal steeds verkeerd. Het laatste woord was vervolgens voor Middelstum. Via een counter kwam de bal bij David Karabed en hij zette de eindstand op 3-0. Een uitslag waar niets op af te dingen valt. Volgende week zal Onstwedde in eigen huis op zoek gaan naar de eerste driepunter van het seizoen. Harkstede is dan de tegenstander.