TEVV redt het niet tegen Emmen

TEVVNa de hoopgevende remise tegen Nieuw Buinen heeft nieuwbakken eersteklasser TEVV in en tegen Emmen haar eerste nederlaag moeten incasseren. Op het kunstgras van de JenS-vesting van betaald voetbal organisatie FC Emmen was de thuisploeg met 3-0 te sterk. Voor TEVV houdt deze nederlaag een verlenging van de reeks slechte resultaten op kunstgras in. Want ga maar na: vorig seizoen werd er drie keer op kunstgras gespeeld en even zo vaak werd er verloren. Maar er waren meer oorzaken voor de nederlaag dan de ondergrond.

Sterke keepers
In de eerste helft deden de Mondkers zeker niet onder voor één van de titelkandidaten voor het komend seizoen, wat Emmen zeker is. De beste kansen waren voor de bezoekers uit Tweede Exloërmond, maar de voorwaartsen kunnen dit seizoen het net nog niet vinden. Achtereenvolgens Jan Jaap Wever, Benjamin Mazeau en Ayhan Bas hadden mogelijkheden om de score te openen voor TEVV. Maar de voortreffelijk opererende Emmen-doelman Lars van de Swaluw wist al deze situaties meester te blijven. Ook bij TEVV stond een keeper onder de lat die vaak als winnaar uit de strijd kwam. Tot vlak voor rust, toen een Emmer zwabberbal bij de tweede paal achter Wim Kok belandde. Er stonden twee spelers van de thuisploeg op de bal te wachten op de doellijn, maar scheidsrechter Aalders trok het vlagsignaal van de neutrale assistent-arbiter in twijfel en wees naar de middenstip: 1-0. Volgens de verantwoordelijke arbiter was de bal door niemand aangeraakt, waardoor het geen buitenspel kon zijn.

Onderliggende partij
In de tweede helft was de thuisploeg wel de bovenliggende partij en dat resulteerde direct in een goal. Vanaf de rechterkant werd een keurige voorzet gelost, waarna Rob Herbers simpel de 2-0 kon binnen koppen. TEVV speelde toen een verloren partij en probeerde nog wel onder de druk van de Emmenaren uit te komen, maar de thuisploeg bleef heer en meester. Ayhan Bas ging er nog wel een keer tussenuit op links, maar hij werd te ver naar buiten gedrukt om succesvol af te kunnen ronden. Beter verging het Emmenaar Rusambo Rajabu, die eveneens de diepte werd ingestuurd. Doelman Wim Kok kwam snel zijn goal uitgesprint om de bal te onderscheppen, maar met een prachtige lob werd hij gepasseerd: 3-0. De ploeg van Hans Kamphuis probeerde nog van alles om het resultaat een draaglijker aanzien te geven, maar achtereenvolgens Nick Kroeze en Roy Feiken konden het doelnet niet vinden. Gezien de tweede helft was de overwinning voor de Emmenaren zeker verdiend te noemen.