Westerwolde en Pekelder Boys in balans

W-PIn een matige Kanaalstreek-derby die gezien het spelbeeld terecht geen winnaar kende, hielden Pekelder Boys en Westerwolde elkaar in evenwicht. Waar Pekelder Boys voor rust gevaarlijker was dan de gastheren en verdiend met 1-0 de kleedkamers opzocht, kreeg de thuisploeg na rust de beste kansen en wist het de achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong. In de slotfase kwamen de bezoekers uit Pekela alsnog langszij, doordat aanvoerder Meijer een vrije trap op eenvoudige wijze langs de Westerwoldse sluitpost schoot: 2-2.

Rommelige openingsfase
Zo’n 120 bezoekers waren afgekomen op de Kanaalstreek-derby: twee gemotiveerde teams, een aangename temperatuur en een mooi kunstgrasveld konden echter niet voorkomen dat de openingsfase vooral erg rommelig was. De eerste grote mogelijkheid die werd gecreëerd was voor de gastheren. Na een kwartier voetballen kon Te Velde een voorzet geven na een goede solo van de sterk spelende Geleijnse. De afvallende bal werd vanuit de tweede lijn net naast geschoten door Riks. De daaropvolgende aanval floot scheidsrechter Winters voor een overtreding, daar waar hij beter de voordeelregel had kunnen toepassen, aangezien Geleijnse een vrije doortocht had richting het doel van Zuur.

Eind beste Pekelder
De spits had vijf minuten later opnieuw pech dat de leidsman uit Emmen hem een zuivere strafschop onthield doordat hij de bal tegen de hand schoot van Pekelder Boys-verdediger Roelfsema. Dat de bezoekers uit Pekela even daarvoor ook een strafschop was onthouden bij een soortgelijke situatie waren de roodhemden natuurlijk allang vergeten. Na iets meer dan een half uur zag Ivanildo Eind, wellicht de beste man aan de kant van de bezoekers, zijn schot van net buiten het strafschopgebied enkele centimeters over het doel gaan.

Rake kopbal
Pekelder Boys was in deze fase sterker dan gastheren en wist uit een standaard situatie op voorsprong te komen. Een goede en strakke corner werd door Lammerts op waarde geschat en hij knikte de bal hard achter doelman Hebers. Aan de andere kant kreeg Westerwolde een grote mogelijkheid om direct langszij te komen doordat aanvoerder Ferdy Kuiper een prachtige dieptepass verstuurde. Het vervolg was echter ongelukkig, want het lobje ging over doelman Zuur heen, maar stuiterde vervolgens net aan de verkeerde kant van de paal voorbij het doel.

Foutloze elfmeter
Westerwolde kwam veel feller uit de kleedkamer en kreeg gelijk twee goede mogelijkheden. Schoten van onder andere Bartel Geleijnse troffen echter geen doel. De roodhemden drongen steeds meer aan en na een kwartier spelen eindigde een poging van Van der West op de paal. Pekelder Boys kwam er niet meer uit en Westerwolde werd in de zeventigste minuut beloond voor hun inzet. De wegens vasthouden gegeven penalty werd rustig binnen geschoten door Smit.

Roy de Jongh schiet Westerwolde op voorsprong...
Roy de Jongh schiet Westerwolde op voorsprong…

Late gelijkmaker
Vier minuten na de aansluitingstreffer schoot invaller Roy de Jongh Westerwolde zelfs op voorsprong: in een vol strafschopgebied wist de topscorer van het vorige seizoen hard raak te schieten. Na de voorsprong kreeg opnieuw Geleijnse nog een geweldig grote kans op de 3-1, maar hij schoot hard op de dwarsligger. Ook kreeg De Jongh nog de kans om zijn tweede van de middag te maken om zo de score verder uit te breiden, maar hij zag zijn schot in het zijnet belanden. De daarop volgende tegenaanval kregen de bezoekers een vrije bal op de rand van het strafschopgebied. Aanvoerder Ronnie Meijer schoot de bal beheerst en laag in de verre hoek. Overigens moet worden opgemerkt dat doelman Hebers bij de late gelijkmaker niet geheel vrijuit ging.