Gasselternijveen op weg naar vliegende start

GasselternijveenVoor aanvang aan dit seizoen speelde Gasselternijveen een wedstrijd tegen het RTL-Sterrenteam. In de aanloop naar dit duel sprak trainer Roeland Deuring over de switch van de Drentse vijfde klasse naar de Groninger vijfde klasse. De serie tegenstanders is de beginfase van de competitie speelde naar eigen zeggen slechts een kleine rol, maar men zag wel kansen om na vier wedstrijd op twaalf punten te staan. En vanuit deze vliegende start zou dan verder bepaald worden wat de doelstelling dit seizoen moest zijn. Na twee wedstrijd is deze opzet nog steeds een reëele optie.

Na een slechte eerste wedstrijd die wel met gemak werd gewonnen door de Nieveensters stond er waarschijnlijk vandaag een betere tegenstander op papier. Drieborg won vorige week afgetekend met 4-1 van THOS, dus Gasselternijveen kon het wel eens lastig krijgen. Trainer Deuring bracht een paar wisselingen aan in zijn elftal: op het middenveld werd wat geschoven zodat Jörgen Nieboer als stofzuiger op het middenveld kon worden gebruikt. Rick Bokhorst ging daarentegen in de spits spelen, wat ten koste ging van Andi Polloshka. Broer Artor mocht in de aangepaste opstelling beginnen op de positie achter de spitsen. Dit waren de belangrijkste veranderingen ten opzichte van een week eerder.

Ontbrekende scherpte en precisie
Gasselternijveen ging goed van start en nam meteen het heft in handen. Het veldspel zag er veel beter uit dan tegen JVV. De balsnelheid lag hoger, aannames waren beter en men kon elkaar makkelijker vinden. Korte passes werden afgewisseld met lange ballen om de snelle buitenspelers te bereiken. Dit zorgde voor enig gevaar voor het doel van Drieborg. Helaas was of de beslissende pass niet goed of het ontbrak voorin aan scherpte en precisie. Het grootste probleem voor de Nieveensters is dat het, op dit moment, geen afmaker in huis heeft. Drieborg stelde er vrij weinig tegen over. Elke counter werd simpel in de kiem gesmoord door de verdediging. De rust werd dan ook ingegaan met de bekende brilstand.

Opgelegde kansen mis
In de tweede helft nieuwe gezichten. Kees van Klaveren en Jelmer Valk moesten de linkerkant van nieuw elan voorzien. Aan het spelbeeld veranderde verder vrij weinig. Wel werd het tempo door de thuisploeg nog verder opgeschroefd. De veel mee opkomende Pals liet veel goede voorzetten belanden in het strafschopgebied waar te weinig mee werd gedaan. De kansen werden wel steeds groter en serieuzer. Maar als je vanaf een meter van het doel de bal nog niet in het netje krijgt, dan wordt het lastig om het duel in winst om te zetten. Uiteindelijk werd Nieveen in de absolute slotfase bevrijd. De ingevallen Andi Polloshka deed wat er van hem wordt gevraagd als spits: scoren.  In het restant van de wedstrijd werd de verdediging van Gasselternijveen voor het eerst deze competitie serieus getest. Bies moest één keer in actie komen na een goede kopbal van de uitploeg. Verder doorstond Nieveen de test en konden ze weer drie punten bijschrijven. Volgende week wacht Veelerveen en is het hopen dat de goede lijn wordt doorgetrokken.

AJN MMS

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like