SPW laat twee punten liggen in Beerta

SPWSPW heeft op bezoek bij THOS in Beerta twee punten laten liggen. Tot drie keer toe kwamen de Knoalsters op voorsprong, maar even zovaak moest er een gelijkmaker geïncasseerd worden. En wanneer er dan zelfs nog een penalty wordt gemist, dan wordt het knap lastig om de winst over de streep te trekken. Zo eindigde het doelpuntrijke duel in 3-3.

Goed begin
SPW begon goed aan de wedstrijd. Er werden al snel goede kansen gecreëerd en THOS probeerde het vooral via de lange bal. De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van Erik Meijer, hij mikte net over. De tweede kans van de bezoekende ploeg was wel raak: na een lage voorzet van bovengenoemde Meijer kon Bram Poelman gemakkelijk de 0-1 binnen schuiven. Daarna brak een rommelige fase aan. THOS kwam op gelijke hoogte door een snoeiharde vrije bal vanaf de rand van het strafschopgebied genomen door Henry Hut. Kort daarna werd een veelbelovende aanval van THOS door de SPW verdediging onschadelijk gemaakt. Via een snelle counter werd de 2-1 gemaakt door SPW rechtsbuiten Meijer. Deze goal werd echter vliegensvlug teniet gedaan door de thuis spelende partij. Vanuit de aftrap die werd genomen na de 2-1 werd een lange bal verstuurd naar de spits van THOS. Deze lange bal werd verkeerd ingeschat door de verdedigende ploeg, waardoor de spits van THOS met een wippertje de SPW keeper verschalkte: 2-2.

Deksel op de neus
In de tweede helft nam de ploeg uit Stadskanaal direct het heft in handen. Er werden wederom veel aanvallen opgezet, maar in de eindpassing of afwerking liep het vaak spaak. In de vijftigste minuut kreeg SPW een penalty, maar deze werd jammerlijk gemist. In de zeventigste minuut kwamen de bezoekers dan toch weer op voorsprong door een tweede goal van Erik Meijer: 3-2. SPW bleef zoeken naar nog een doelpunt om lucht te verschaffen. Dit lukte niet en dan valt de goal vaak aan de andere kant: Henry Hut scoorde via een vrije trap de 3-3 vijf minuten voor het einde van de wedstrijd. Ook het slotoffensief van SPW mocht niet baten en zo bleef de stand gelijk. SPW verspeelde dus dure punten in de jacht op periodewinst. Volgende week tegen Wedde zal de ploeg van Henry Meijerman zich proberen te revancheren.