Titan houdt knap stand in Groningen

TitanAfgelopen zondag stond er voor de boomlange formatie uit Nieuw-Weerdinge een uitwedstrijd bij GRC Groningen op het programma; op papier een lastige uitwedstrijd. Dat het niet alleen een lastige wedstrijd op papier was werd al vrij snel duidelijk. De bezoekers hadden de nodige moeite met het verzorgde combinatiespel van de gastheren. Uiteindelijk wisten de Titanen toch een verdiend punt mee huiswaarts te nemen.

Sublieme steekpass
De mannen van trainer Marcel Smelt waren naar de stad afgereisd om een goed vervolg te geven aan de overwinning van vorige week op Peize. Titan hanteerde dezelfde speelwijze als de voorgaande wedstrijd; de tegenstander veelal aan de bal laten om vervolgens plotseling gevaarlijk op te duiken voor het doel van de tegenstander. Het eerste kwart van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. Toch waren het de bezoekers die de leiding namen: een sublieme steekpass van Sonny Koops werd door de rappe Bennie Jeurissen op waarde geschat en hij maakte oog in oog met de keeper geen fout: 0-1. Na de voorsprong van Titan was het GRC Groningen dat duidelijk het betere van spel had. Het was aan Mark Braams te danken dat GRC niet snel langszij kwam. Toch kon de voorsprong niet meegenomen worden de kleedkamers in: een moment van onoplettendheid werd genadeloos afgestraft door de thuisploeg waardoor de teams met een 1-1 stand de kleedkamers opzochten.

Prima begin
Het was Marco Wolters die achterbleef in diezelfde kleedkamer, zijn vervanger was Klaas-Anne Postmus. In de tweede helft was het voornamelijk GRC dat aan het aanvallen was, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Ook Titan kon niet echt gevaarlijk worden uit de daarop volgende tegenstoten. Nadat Raymond Duitscher, door hamstringklachten, noodgedwongen het veld moest verlaten voor Mike Oosting moest Titan nog meer achteruit. GRC mocht kort daarna niet klagen dat het de wedstrijd met elf man mocht vervolgen. Een harde overtreding van achter van de aanvoerder van GRC werd met slechts geel bestraft door de leidsman. Door deze overtreding moest Titan gebruik maken van haar laatste wissel: Nick Katoen moest het veld verlaten en voor hem in de plaats kwam Martin Idema. GRC probeerde in de slotfase nog wat te forceren maar dit leverde niks op, de defensie van Titan kraakte wel maar hield toch knap stand waardoor het met vier punten uit twee wedstrijden een prima begin kent in de tweede klasse. Volgende week ontvangt Titan op haar eigen sportpark Actief uit Eelde.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Overzicht zondag 2e klasse L: GVAV kampioen, Stadskanaal speelt zich veilig

GVAV is kampioen geworden in de zondag tweede klasse L, Stadskanaal speelde zich veilig.

Forse nederlaag voor Gasselternijveen tegen Bargeres

Gasselternijveen kende een beroerde zondag op bezoek bij Bargeres en liep tegen een forse ...

HOC hard onderuit tegen Protos

HOC leek na de overwinning van vorige week op DVC ’59 het lek weer boven ...