Valthermond loopt tegen zeperd aan

logo_valthermondValthermond staat weer met beide benen op de grond. De blauw-witten begonnen de competitie goed met een overwinning op Helpman, maar op bezoek bij Noordster, één van de titelkandidaten dit seizoen, maakten de Huizingh-boys hardhandig kennis met de wetten zoals die in de tweede klasse gelden. Fouten worden afgestraft en als er niet als collectief gestreden wordt, dan trekt men aan het kortste eind.

Tot de pauze leek het alsof de bezoekers voetballend mee konden met de sterren uit Oude Pekela. Toch stond er een 3-1 tussenstand op het bord. Drie vrije trappen werden de Mondkers fataal. Na een klein kwartier spelen mocht Kees Dun van zo’n twintig meter aanleggen voor een vrije trap. Geplaatst schoot de aanvoerder de bal in de hoek van doelman Erwin Timmer. Dit kunststukje herhaalde hij een kwartier later. Nu lag Timmer in de goede hoek, maar moest de doelman lossen. Jeroen Jager was er als de kippen bij om de rebound te verzilveren. Vrije trap nummer drie was er nota bene één van Valthermond zelf.

Aansluitingstreffer
De door Theo Gennissen ingebrachte bal werd door de Noordster verdedigers weggewerkt waarna Rick Schlimbach zich verslikte in spits Mark Wever. Timmer probeerde ten kostte van een overtreding Wever het scoren nog te beletten, maar gelukkig voor de doelman krabbelde de spits overeind en scoorde alsnog, op die manier Timmer een vroegtijdige douche besparend. Voor Valthermond waren er kansjes voor Demy te Velde die afspelen op Alwin Braakman verkoos boven zelf schieten en Rick Schlimbach schoot over. Op slag van rust dan wel de Valthermondse treffer. Te Velde vond Koen van Schaik en die passeerde doelman Kenny Koning van dichtbij.

Treffend beeld: Valthermond-aanvoerder Gennissen verslagen op de grond... (foto's: Bennie Schlimbach)
Treffend beeld: Valthermond-aanvoerder Gennissen verslagen op de grond… (foto’s: Bennie Schlimbach)

Valthermond onwaardig
Mocht Valthermond nog hoop hebben op een beter resultaat, twee minuten na de thee konden plannen op een snelle aansluitingstreffer in de ijskast. Mark Wever mocht geheel vrijstand de marge weer op drie brengen. Jesper de Graaf had vervolgens nog de mogelijkheid om de spanning terug te brengen, maar van dichtbij strandde de linkerspits op Koning. Wat daarna volgde was Valthermond onwaardig. Het was dat doelman Timmer zich enigszins herstelde, want Valthermond hield open huis. Toch kon ook de goalie niet voorkomen dat de thuisploeg via goals van opnieuw Jager, Wever en Dun uitliep naar een 7-1 overwinning. 

Strijdlust gevraagd
Noordster zal dit seizoen ongetwijfeld om de bovenste plaatsen mee gaan doen. Voor Valthermond is het zaak dat men zich realiseert dat het dit seizoen meer tegenstanders zal treffen die voetballend wat in hun mars hebben. Dan komt het aan op strijdlust en mentaliteit.

- Banner Valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Titan onderuit in seizoensouverture tegen Schoonebeek

Titan leed een nipte nederlaag tegen Schoonebeek, waarbij de winnende treffer pas in de ...

Sellingen boekt derde zege op rij

Sellingen bond ook Erica aan de zegekar en blijft de ranglijst aanvoeren in de ...