Weer late beslissing in wedstrijd Ter Apel

Ter Apel '96Na een verlies in de laatste minuten in de seizoenouverture tegen HODO stond FC Ter Apel ’96 voor haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Deze wedstrijd tegen het traditioneel lastige Twedo moest zorgen voor de eerste punten van dit nog prille seizoen. Net als in de wedstrijd tegen HODO waren beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd, iets dat naar verwachting in deze sterke derde klasse nog vaker zal voorkomen. De eerste grote kans was wel aan te tekenen voor Ter Apel. Een voorzet vanaf rechts ging net voorbij aan spits Jordy Veninga maar bij de tweede paal leek Patrick Bults de bal voor het intikken te hebben. Een uiterste krachtinspanning van een Twedo-verdediger zorgde echter dat de bal tot corner werd verwerkt.

Weinig tempo
Het grootste gevaar voor Twedo kwam in de beginfase vanuit een tweetal vrije trappen welke door flankspeler Hendrik Venema rechtstreeks en hard op doel werden geschoten. Beide ballen werden door doelman Brian de Jonge tot corner verwerkt. Overtredingen waren in de wedstrijd een onderdeel dat veelvuldig voor kwam. Ondanks dat het een wedstrijd zonder echt harde overtredingen betrof. Scheidsrechter de Vries floot echter veelvuldig. Snelheid in de wedstrijd werd hierdoor voorkomen en spelers aan beide zijden reageerden hierop gedurende de gehele wedstrijd geïrriteerd en onbegrijpend. Na ongeveer een half uur spelen kwam Twedo op voorsprong. Een klutsbal op de zestien kwam uiteindelijk voor de voeten van Mark Rabbers. Een droog schot in de lange hoek zorgde voor vreugde aan Twedo kant: 0-1. In het vervolg van de eerste helft stelde Ter Apel enigszins teleur en creëerde vrijwel geen mogelijkheden. Voor Twedo gold hetzelfde, echter met dien verstande dat zij uiteraard een voorsprong hadden te verdedigen en niet de behoefte leken te hebben de minimale voorspong verder uit te breiden.

Dubbele wissel
In de rust werd er aan Ter Apel kant twee keer gewisseld door trainer Goeree. Jordy Veninga en Jeroen Schoonbeek konden in de kleedkamer achterblijven, Daan Stam en Dennis Stuurwold waren de vervangers. In de tweede helft werd er door Ter Apel beter gevoetbald: meer druk vooruit, meer winst in de duels en meer actie voor het doel van de tegenstander. De eerste grote kans was desondanks voor Twedo, maar Venema schoot naast. Vlak hierna nog een goede mogelijkheid voor Twedo om de voorsprong uit te breiden. Ditmaal zorgde opnieuw Rabbers ervoor dat de bal in het net belande, echter deed hij dit vanuit buitenspelpositie. Het doelpunt werd dan ook (terecht) afgekeurd.

Gelijkmaker
Hierna was het de beurt aan Ter Apel. Een goede voorzet vanaf links zorgde dat Ron Kuper bij de tweede paal de bal voor het inkoppen had, doelman Gerben Harms zorgde met een goede reflex dat de bal via de lat uit het doel verdween. Ook later in de wedstrijd bleek Harms overigens een figuurlijk grote sta in de weg. Twedo kreeg nog één grote mogelijkheid op een tweede doelpunt. Een lastige schuiver van Venema, vanaf ongeveer zestien meter van het doel werd gelost door doelman de Jonge. Het schot in tweede instantie van spits Lazaridis werd door diezelfde doelman onschadelijk gemaakt. Kort nadat Ter Apel-verdediger Herbers werd gewisseld voor middenvelder Over viel de gelijkmaker. Opportunistisch spel zorgde ervoor dat aanvoerder en laatste man Roy Hooiveld na een mooie assist-hakbal van Kuper keihard in het dak van doel kon schieten en doelman Harms hiermee kansloos liet: 1-1. Bults kreeg vervolgens nog een grote mogelijkheid om Ter Apel op voorsprong te zetten. Een breed gelegde bal werd door hem snoeihard diagonaal en hoog ingeschoten, echter opnieuw wist doelman Harms op een miraculeuze maar evenzeer knappe manier de bal uit het doel te houden.

Moed niet opgeven
Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd zorgde een onduidelijke en onbegrijpelijke beslissing van scheidsrechter de Vries ervoor dat de verdediging van Ter Apel op het verkeerde been werd gezet. Een ingooi voor Ter Apel werd aan Twedo gegeven, deze werd snel genomen en zorgde ervoor dat Twedo met twee spelers op het doel van Ter Apel af kon gaan. Dit werd goed uitgespeeld door Venema en uiteindelijk keurig afgerond door Roy Assen. Na de wedstrijd tegen HODO kwam Ter Apel hierdoor wederom enkele minuten voor het einde van de wedstrijd op achterstand. Ook nu werd de moed echter niet opgegeven en de beloning volgde. In blessuretijd kreeg Ter Apel een vrije trap op ongeveer twintig meter van het doel. Deze vrije bal werd door Patrick Bults prima ingeschoten en verdween voor doelman Harms onbereikbaar hoog in het doel: 2-2.