Alteveer ook na veldslag nog zonder puntverlies

AlteveerAlteveer is ook na de derde competitiewedstrijd nog steeds zonder puntenverlies. Alteveer kreeg Gruno uit de stad Groningen op bezoek: Een ploeg die na twee wedstrijd ook de volle buit te pakken hadden. Daarmee was de wedstrijd op sportpark ‘De Ekkelhörn’ met recht een topper te noemen. De ploeg van René Nijgh weerde zich kranig in de harde wedstrijd en hield de punten in eigen huis: 2-1.

Toeslaan in omschakeling
Alteveer moest het vandaag doen zonder aanvoerder Bryan Schenkel, die vanwege werkzaamheden verstek moest laten gaan. Alteveer liet net als een week eerder tegen Zuidlaarderveen tegenstander Gruno het spel maken en wilde in de omschakeling toeslaan. Gruno wist zich geen raad met de speelwijze van Alteveer en kreeg in de eerste helft eigenlijk geen enkele kans om te scoren. Toch gingen de stadjers met een 0-1 voorsprong rusten. Een verdwaald schot werd verkeerd ingeschat door doelman Bart Heikens en zo stond de 0-1 op de borden. Alteveer zette daar een paar goede kansen tegenover. Met name met spelhervattingen waren de Alteveerders erg gevaarlijk. Kopballen van Ray den Boef en Erik Broesder troffen echter geen doel.

Zelf het spel maken
In de tweede helft dirigeerde trainer Nijgh zijn manschappen naar voren. Alteveer ging vroeger druk zetten en zette zodoende Gruno met de rug tegen de muur. Can Altunay had de 1-1 op zijn schoen, maar zijn inzet miste precisie. Gruno werd niet echt gevaarlijk en het wachten was op de 1-1. Die kwam er een kwartier voor het einde van de wedstrijd. Alteveer kreeg een terechte strafschop die onberispelijk werd raak geschoten door Johnny Vonk. Trainer Nijgh koos ervoor om vol voor de winst te spelen. Alteveer speelde met vier spitsen en joeg op de overwinning. In het laatste gedeelte van de zeer hectische wedstrijd gebeurde er van alles. Gruno ontving maar liefst drie rode kaarten, waarvan één directe rode kaart. Ook vielen er aan beide kanten de nodige gele kaarten.

Kaartenfestival
Omdat Erik Broesder na een kopduel bloedend bleef liggen en met een tulband verder moest spelen trok de scheidsrechter maar liefst tien minuten blessuretijd bij. In de derde minuut van de blessuretijd sloeg een speler van Gruno René Meems tegen het gras. De dader kon direct vertrekken en het was topscorer Roy de Wijk die de toegekende vrije trap kiezelhard in de touwen schoot. Drie minuten later mocht Johnny Vonk nogmaals aanleggen voor een strafschop. Deze keer faalde de middenvelder. Gelukkig had dit geen consequenties en kwam de overwinning niet meer in gevaar. Zo won Alteveer in deze ware veldslag ook haar derde wedstrijd en is het samen met SVZ koploper in de vierde klasse C.