Het zit Pekelder Boys nog niet mee

pekelder-boys1Met één punt uit drie wedstrijden is de start van het nieuwe seizoen in het water gevallen voor Pekelder Boys. Na de 2-5 nederlaag tegen het Zeijer SVZ vinden de boys zichzelf terug in de staart van de vierde klasse C. Voor de manschappen van Hiske de Vries zal dit het teken moeten zijn om de komende weken vol aan de bak te gaan, en punten te gaan verzamelen. Moet gezegd worden dat de ploeg het geluk ook nog niet echt aan haar zijde heeft, waarbij  de arbitrage op bepaalde momenten in een wedstrijd vaak in het nadeel van de rood-witten beslist.

Lastige middag voor Eind
Dat het gepromoveerde SVZ over een goed voetballende ploeg beschikt was wel duidelijk na de 9-2 overwinning op Eenrum van vorige week. Pekelder Boys liet de ploeg op hun helft lekker combineren en zat er op eigen helft bovenop waardoor kansen schaars waren. Martin Schreuder had in de beginfase de grootste kans voor de thuisploeg, maar zijn schot miste kracht om de doelman te verschalken. Ivanildo Eind, vorige week nog uitgeroepen tot beste speler aan de Pekelder kant, had het vandaag vooral in de beginfase moeilijk met zijn snelle opponent: vaak zochten de gasten via de crosspass hun rappe en behendige linksbuiten, maar doordat er bij Pekelder Boys compact werd gevoetbald werd dit vooralsnog niet gevaarlijk.

Patrick Koster zette Pekelder Boys op 1-0... (foto's Brigitte de Wijk)
Patrick Koster zette Pekelder Boys op 1-0… (foto’s Brigitte de Wijk)

Cadeautje van Zuur
Aan de andere kant schoot Patrick Koster plots de 1-0 tegen de touwen en kregen de gasten een rode kaart na een harde overtreding van achteren op Eric Burema. Even leek Pekelder Boys de wedstrijd te domineren, maar bij de eerste de beste tegenaanval lag de gelijkmaker er ook alweer in. Een vermeende overtreding op verdediger Willem Lammerts wuifde de scheidsrechter van dienst weg en de spits van SVZ mocht alleen door richting Zuur die vervolgens kansloos was. Tot overmaat van ramp kreeg verdediger Lars Roelfsema een rode kaart omdat hij kort na de gelijkmaker een harde overtreding leek te maken op een speler van SVZ. Op slag van rust scoorde SVZ ook nog de 1-2. Een vrije bal stuitte bij doelman Zuur van de borst waardoor de doorgelopen spits makkelijk kon binnenschieten.

SVZ maat het verschil
Na rust een ging een fel Pekelder Boys op zoek naar de gelijkmaker. Kansen waren er voor Koster, Schreuder en Eind, maar twee keer lag de doelman in de weg en het schot van Eind verdween over de dwarsligger. Juist op het moment dat men de gelijkmaker verwachtte, viel de 1-3 voor de gasten uit een hoekschop. Een strakke, lage corner werd bovenin het doel geschoten waardoor SVZ de marge weer verdubbelde. De thuisploeg liet het er niet bij zitten en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Echter, bij de eerste de beste tegenaanval viel de 1-4. Hierna mocht Bas Plenter vanaf elf meter aanleggen: hij scoorde de 2-4. Met nog een kwartier op de klok kon het nog alle kanten op, maar met de geboden ruimtes wist SVZ wel raad. Uit één van de tegenstoten zetten de Drenten 2-5 eindstand op het scorebord.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen sleept punt uit het vuur tegen Heiligerlee

Sellingen keek tegen een 0-2 achterstand aan, maar wist deze in de laatste tien ...

Pekelder Boys verliest van periodekampioen Kwiek

Voor Pekelder Boys stond de lastige uitwedstrijd tegen koploper Kwiek te wachten. Bij een ...