Nieuw Buinen boekt eerste overwinning

Nieuw BuinenNieuw Buinen heeft na twee gelijke spelen eindelijk de volle winst gepakt in de thuiswedstrijd tegen SC Erica. Mede door twee doelpunten van de speersnelle Mark Schreuder wonnen de oranjehemden met 5-2, waar  Erica twee spelers met een directe rode kaart weggestuurd zag worden.

Weinig te vertellen
Trainer Lippold kon vanmiddag weer beschikken over Samad Faraouni en Wessel Koomans, die beide terugkeerden van een schorsing. Diezelfde Faraouni deed ook gelijk van zich spreken met een, al dan niet bewuste, voorzet die achter de Erica-keeper belandde. Zo stond  Nieuw Buinen al vroeg op 1-0. Deze werd verdubbeld door Mark Schreuder, die drie spelers te snel af was en de 2-1  liet aantekenen. Erica had vrij weinig te vertellen op sportpark Buunerdrome, maar kwam vrij onverwacht wel op 2-1 via Roy Jagt, die met een schuiver doelman Robert Ritsema passeerde.

Onbesuisde overtreding
Vlak na rust zette Mark Schreuder met zijn tweede treffer van de middag de stand op 3-1 en gaf daarmee zijn ploeg weer wat rust. Spits Arnoud Bentrum had vervolgens tot twee keer toe de kans om de score te vergroten, maar hij miste wat geluk. Toen Erica vervolgens verder moest met tien man na een onbesuisde overtreding van Martin de Roo, leek de buit wel binnen voor de thuisploeg.

Trappende beweging
Dit was helemaal het geval na de tweede rode kaart bij de gasten, die werd uitgedeeld aan Roy Lit. Na het toekennen van een strafschop maakte hij een trappende beweging richting  invaller Ahmed Ndayisaba en mocht inrukken. De toegekende strafschop werd vervolgens onberispelijk binnen geschoten door Thijs Hateboer. Erica kwam tien minuten voor tijd nog wel op 4-2, maar het slotakkoord was voor Ahmed Ndayisaba die de bal hard achter de keeper schoot: 5-2.