SC Stadskanaal rolt Gieten op

skn-gietenZondag stond op Sportpark Het Pagedal de wedstrijd tussen de promovendi Stadskanaal en Gieten op het programma. Na twee wedstrijden waarin beide ploegen de volle buit hadden gepakt mocht dit met recht een topper genoemd worden. Ondanks dat won het gehavende Stadskanaal gemakkelijk met 5-0.

Klussen
Stadskanaal mistte ten opzichte van vorige week maar liefst vier spelers. Rodney Romney was geschorst, buitenspelers Yordi Saman en Jeffrey Bakker waren geblesseerd en zaterdag kwam daar  Tristan Rotman ook nog bij door een blessure die hij op liep tijdens het klussen. Dit betekende dat Mario Georgescu, Ron Lohuis en Leroy Schnieders aan de aftrap verschenen en zij pakten dit goed op.

Mario Georgescu juicht na één van zijn drie doelpunten (foto’s: Stoffer Bakker)

Kanloos
Stadskanaal begon scherp aan de wedstrijd domineerde vooral op het middenveld. De solide verdediging van Stadskanaal met Jordy Geerlings en Denny Feiken had geen kind aan de gevaarlijke aanvallers Jeroen Buurke en Geir Lutjes. Laatstgenoemde kreeg ook de enige kans van Gieten in de eerste helft, maar zijn kopbal ging ruim naast. Na bijna een half uur spelen schoot Feiken de 1-0 binnen voor Stadskanaal vanaf 25 meter. Vlak voor rust schoot de verdediger opnieuw, deze inzet kon door doelman Tappel nog gepakt worden maar hij was kansloos op de rebound van Mario Georgescu.

Hattrick
Na de pauze bepaalde Stadskanaal opnieuw het spelbeeld. Toch leek Buurke vlak na rust bijna de aansluitingstreffer te maken maar was doelman Royce Geerlings attent en tikte de bal uit het doel. Na 53 minuten maakte Georgescu een einde aan de intenties van Gieten door de 3-0 binnen te schieten. De wedstrijd was nu gespeeld en Stadskanaal kon de wedstrijd gemakkelijk uitspelen. Gieten kwam niet verder dan enkele lange ballen die strandden bij Geerlings of Feiken. Invaller Bidjoy Ramcharan zorgde ervoor dat Georgescu de 4-0 kon maken en daarmee zijn officieuze hattrick. Andere invaller Arnold Rotman zorgde uiteindelijk voor de 5-0 eindstand.