Sellingen komt tekort tegen PJC

SellingenSellingen stond zondagmiddag voor een zware opgave in Nieuwe Pekela, tegen het versterkte PJC. De Pekelders beschikken onder andere over oud-prof Erwin Buurmeijer en met twee doelpunten was hij een plaag voor de gehavende Sellingers, die met 3-2 verloren.

Vele blessures
Ondanks de vele blessures stond er alsnog een representatief elftal bij Sellingen aan de aftrap en zij begonnen dan ook sterk. Ook thuisploeg PJC speelde goed, waardoor het een interessante wedstrijd was voor het publiek. De aanhangers van de thuisploeg konden vanmiddag het eerst juichen, want het was Erwin Buurmeijer die de score opende met een hard schot: 1-0. Sellingen raakte hier niet van in de war en dik tien minuten later zette Ben Bos de 1-1 ruststand op het bord.

Afwachtend Sellingen
Na rust eenzelfde spelbeeld, met een iets beter voetballend PJC en een afwachtend Sellingen. Veel mogelijkheden leverde dit niet op voor de gastheren en wanneer dit toch lukte was het de jonge doelman Marnick Klamer die zijn mannetje stond. Tegen een penalty van Erwin Buurmeijer was hij echter niet bestand en zo zette de routinier PJC op 2-1. Direct na de hierop volgende aftrap wist PJC nogmaals te scoren via Arjen Japenga en hij bracht daarmee de marge op twee.

Niet gewonnen
Sellingen leek hierna te bezwijken onder de druk van de thuisploeg, maar zij verzuimden de genadeklap uit te delen. Ook Sellingen gaf zich nog niet gewonnen en het was Mark Haverkamp die de spanning terug bracht in de wedstrijd: 3-2. Hierna werden de ruimtes groter en golfde het spel op neer. Doelpunten leverde dit niet meer op en zodoende bleven de drie punten in ‘Pekel’.