Tiendeveen laat tiental Mussel kansloos

Mussel.jpgMussel trad zaterdag aan in tegen Tiendeveen, dat met vier punten ook een goede start kent van de competitie. De gasten gaven in de eerste helft dan ook goed tegenstand, maar kregen op slag van rust de 1-0 tegen, op fraaie wijze binnen geschoten door Danny Stuifzand nadat Mitchell Prijs kort daarvoor nog vanaf de strafschopstip zijn inzet gestopt zag. Na rust nam Tiendeveen het initiatief  steeds meer in handen en nadat Len Groenewold halverwege de tweede helft met rood werd weggezonden werd het in vijf minuten tijd 5-0. Het slotakkoord kwam op naam van Jeffrey Boxma die doelman Poker verschalkte en zijn vijfde seizoenstreffer beheerst binnen schoof.

Hoekschoppen
Meteen na de start had Tiendeveen al een mogelijkheid bij de eerste hoekschop die Mitchell Prijs gevaarlijk in de doelmond bracht. In tweede instantie stond Sander Blok echter buitenspel en werd terecht teruggefloten door scheidsrechter Hoorn uit Zuidwolde. Mussel had kort daarna ook een kansje, maar Rick Breedveld aarzelde net te lang met zijn uithaal, waardoor zijn poging geblokt werd. Ook moest Patrick van Goor doelman Marcel Bouwman nog een keertje assisteren door een bal uit de gapende doelmond te schieten na een schot van Lars Hemmes. Na dertien minuten had Mitchell Prijs de score moeten openen maar hij schoot de bal uit vrije positie hard voorlangs. Mussel  dwong vervolgens tot twee keer toe een hoekschop af, maar doelman Bouwman bleef beide keren gemakkelijk overeind bij de hoog ingebrachte bal voor zijn doel. Mitchell Prijs had opnieuw pech toen hij voor doelman Patrieck Poker opdook en opnieuw een vrije schietkans kreeg. Nu wist de goed reagerende doelman de bal nog net tot hoekschop te werken.

Strafschop
Na 35 minuten werd Sander Booijink nog net buiten het strafschopgebied bij Mussel afgestopt en werd de toegekende vrije bal hard bij de muur langs op de vuisten geknald door Mitchell Prijs waardoor hij opnieuw een goede inzet zag gepareerd. Lars Hemmes knikte de bal nog eens ruim over voor de gasten na een vrije bal vanaf de zijkant, waarna Tiendeveen toch steeds meer op jacht ging om voor rust nog een voorsprong aan te tekenen. Sander Blok glipte vervolgens kort voor het rustsignaal langs zijn directe tegenstander en werd binnen de beruchte lijnen gevloerd. Scheidsrechter Hoorn was gedecideerd en wees naar de stip. Mitchell Prijs zag echter zijn harde inzet op prima wijze uit het doel geranseld door doelman Poker. Zelf had Mussel daar kort op een goede kans om Tiendeveen  op achterstand  te zetten maar Wim Wubs zag zijn kopkans naast vliegen bij de tweede paal. In de extra tijd viel de eerste treffer toch nog voor Tiendeveen, die een vrije bal van Danny Stuifzand heel fraai bovenin de hoek bij de tweede paal binnen zag vliegen. 

Vroegtijdige beslissing
In de tweede helft kwam Jeremy Cottam  de geblesseerd geraakte Sander Metselaar vervangen en Tiendeveen nam het heft in handen. Danny Stuifzand schoot een hoekschop nog eens rakelings voorlangs en kwam Ramses Winter na vijf minuten bijna tot scoren maar hij zag zijn harde inzet, die hij ineens inschoot, snoeihard net buiten de paal achter vliegen. Na tien minuten zette doelman Marcel Bouwman met een verre uittrap Sander Blok meteen vrij voor doelman Patrieck Poker maar Blok boogde de bal ruim over het gapende doel achter. Vervolgens kwam Jeffrey Boxma Joey Noordzij aflossen in de voorste linie en hij gaf meteen zijn visitekaartje af maar doelman Poker wist de bal nog net naast te werken. Precies op het uur viel de 2-0. Een hoekschop van Boxma werd weg gekopt maar precies voor de voeten van Sander Booijink, die zijn prima gespeelde wedstrijd met een fraaie treffer hard onderin de hoek zag beloond. Mussel kwam bijna niet meer tot gevaarlijke situaties bij doelman Bouwman en Tiendeveen bleef daar tegen over voortdurend gevaar stichten in de verdediging van Mussel. Sander Blok dook nog eens de vrije ruimte in op de rechterflank en bediende  Jeffrey Boxma in het centrum van de aanval, die een vrije schietkans kreeg maar hij schoof de bal precies buiten de paal achter.

Rood Groenewold
Kort daarna leek Sander Blok opnieuw iedereen van Mussel er uit te lopen maar nu greep Len Groenewold Blok vast voordat hij richting Poker kon gaan. Rood was her resultaat voor de Mussel-verdediger. De toegekende vrije bal werd vervolgens ook nog eens op fraaie wijze binnen geschoten door opnieuw Danny Stuifzand die met een bal in de kruising de Mussel-doelman kansloos liet (3-0). Mussel zag als enigste wapenfeit nog een keertje een vrije bal van Jan Voshart op de vuisten geknald bij doelman Bouwman. Vervolgens tekende Tiendeveen binnen vijf minuten twee treffers aan. Eerst glipte Jeffrey Boxma op snelheid door de verdediging inclusief doelman Poker heen en schoof de bal koeltjes binnen en vervolgens deed Mitchell Prijs het zo niet nog op iets fraaiere wijze, want hij passeerde de doelman heel subtiel en knalde de bal beheerst binnen 5-0. Vlak voor het eindsignaal liet Mitchell Prijs na een schitterende actie waarbij hij drie spelers van Mussel het bos in stuurde een diagonale pass bij Leon van Slochteren belanden. Van Slochteren zag vervolgens Jeffrey Boxma vrij komen voor doelman Poker die met een intikkertje werd verschalkt: 6-0.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen bezorgt EEC een fikse kater

Gasselternijveen heeft de eerste overwinning van het seizoen tegen Buinerveen een goed vervolg gegeven. ...

Borger steelt een puntje van ZZVV

Borger heeft aan het bezoek bij ZZVV een punt over gehouden. Daarmee kreeg het ...

SJS kan niet stunten tegen ZZVV en wacht weken van de waarheid

SJS moest zijn meerdere erkennen in ZZVV en wacht nu een enorme belangrijke kraker ...