Valthermond geeft voorsprong uit handen

logo_valthermond

In een alleraardigst duel leek er halverwege geen vuiltje aan de lucht voor Valthermond. Toen de acteurs gingen rusten stond er een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord. Na negentig minuten spelen echter stond er 2-3 en waren de druiven zuur voor de manschappen van Harris Huizingh. Het publiek zat amper op de tribune of het spektakel barstte al los. Vanaf de aftrap verscheen de boomlange spits René de Vries alleen voor doelman Erwin Timmer. De Roder aanvalsleider mikte echter naast.

Marge van twee
Ditzelfde voorbeeld volgde Gydo Buurman namens de thuisploeg een minuut later. Vrijgespeeld door Koen van Schaik vond ook de linkerspits het net niet. Valthermond leek het gemis van een viertal basisspelers prima te kunnen compenseren. Onder aanvoering van Demy te Velde werd het vijandelijke doel gezocht. Te Velde zelf schoot na een individuele actie naast, voordat Erwin Wardenburg wel, enigszins fortuinlijk, raak schoot. Voor Roden was opnieuw De Vries dicht bij een treffer, maar kwam de spits een teenlengte tekort om een voorzet van Robin van der Tuin binnen te tikken. Op slag van rust verdubbelde Valthermond de voorsprong. Jesper de Graaf vond met een voorzet Te Velde die van dichtbij raak kopte.

Demy te Velde maakte tegen Roden zijn tweede seizoenstreffer... (foto's: Bennie Schlimbach)
Demy te Velde maakte tegen Roden zijn tweede seizoenstreffer… (foto’s: Bennie Schlimbach)

Voorsprong verdwenen
Waar iedereen dacht dat de thuisploeg op rozen zat pakte dit na de thee compleet anders uit. Valthermond en eerste minuten blijkt een slechte combinatie, want ook nu was het een minuut na de pauze raak. René de Vries was nu wel attent om voorbereidend werk van Robin van der Tuin binnen te werken. Nadat Demy te Velde nog eens naast had geschoten en Rick Schlimbach een inzet van Nick ter Arkel van de lijn had gehaald was daar toch de gelijkmaker.  De overigens prima fluitende scheidsrechter Boerema zag geen overtreding op Rick Schlimbach en Bert Roede schoot vanaf 35 meter prachtig in de kruising.

Beslissing uit de counter
Hierna volgde een periode waarin Valthermond verwoed op jacht ging naar een hernieuwde voorsprong. Demy te Velde lobde via de lat over en Jesper de Graaf schoot, na een combinatie met Te Velde in het zijnet. Erwin Wardenburg strandde op doelman Rutger Beuzenberg. De jacht op een treffer ging gepaard met veel risico en dat werd de Mondkers uiteindelijk noodlottig. Rick Schlimbach bracht de bal in de drukte van het Roder strafschopgebied, maar balverlies was het gevolg. Razendsnel schakelden de gasten om en Rene de Vries ondervond geen enkele hinder op zijn weg naar doelman Timmer. Beheerst schoof de spits binnen, Valthermond in rouw dompelend.