Onstwedder Boys maakt reuzensprong

OnstweddeWaar Onstwedder Boys pas vorige week de eerste overwinning boekte, stond Amicitia voor aanvang van het duel op een gedeelde eerste plaats in de vierde klasse C. De promovendus kende dus een voortvarende start van de competitie en was al 26 (!) competitiewedstrijden op rij ongeslagen. Voor de manschappen van Fokke de Jonge een extra motivatie om vandaag voor de winst te strijden. Mede dankzij drie treffers van Gerben Meems wonnen de Onstwedders in een open duel met 2-4 van Amicitia VMC.

Defensieve slippertjes
Vanaf de aftrap lag het initiatief bij Onstwedder Boys. Al snel bleek dat de Groningers het van de aanvallers moesten hebben, terwijl de verdediging de nodige steekjes liet vallen. Chris Strockmeijer zette Rutgert Tipker vrij voor de keeper en met zijn eerste competitietreffer van het seizoen bracht hij de oranjehemden aan de leiding. Lang konden de bezoekers niet van deze voorsprong genieten, want direct vanaf de aftrap tekenden de gastheren de 1-1 aan.

Doelpuntrijke eerste helft
Onder aanvoering van Arjan Wessels werd Amicitia steeds gevaarlijker en snel resulteerde dit in de 2-1 voor de gastheren.
Na deze treffer nam Onstwedder Boys het heft weer in handen. Hieruit volgde snel de 2-2 van Gerben Meems en eigenlijk had de uitploeg nog zeker tweemaal moeten scoren. Tipker faalde echter oog in oog met de keeper en Gerko Scheper zag zijn schot over het doel verdwijnen. Voor rust kwamen de Onstwedders nog een maal met de schrik vrij toen Nanne Huiges de bal tegen de eigen doelpaal schoot.

Wonderbaarlijke misser
In de tweede helft liet Onstwedder Boys zien dat het gekomen was om te winnen. Scheper raakte de paal en Peter Orsel zag zijn schot in het zijnet belanden. Na twintig minuten in de tweede helft leek de voorsprong er dan eindelijk te komen. Oog in oog met de keeper hield Orsel het overzicht en legde breed op Meems. Wonder boven wonder wist hij de bal voor leeg doel over te schieten, waardoor de spanning en met name Amicitia in leven bleef. De thuisploeg kreeg weinig ruimte van de Onstwedders, maar wist zo nu en dan via de zijkant door te komen. De voorzetten die hieruit voortkwamen waren echter niet scherp genoeg, waardoor Onstwedder Boys eenvoudig standhield en op zoek ging naar de tweede driepunter van het seizoen.

Derde plaats
Invaller Jelle de Vries zette een prima actie in, maar vond de keeper op zijn pad. Gerben Meems reageerde alert en wist de rebound binnen te schieten. Even later tekende diezelfde Meems voor zijn derde treffer van de middag aan door raak te schieten na een individuele actie, waardoor de eindstand op het bord kwam te staan. Amicitia weet weer wat verliezen is en Onstwedder Boys stijgt naar de derde plaats in de ranglijst.