SJS mag handen dichtknijpen na 4-1 nederlaag

SJSOok na de derde wedstrijd (de wedstrijd van vorige week werd uitgesteld) staat SJS nog op de hatelijke nul. Hoewel de blauwhemden voetbaltechnisch konden meekomen met tegenstander SVN ’69 gaf het scorend vermogen de doorslag. Uiteindelijk trok SJS alle registers open met als resultaat dat het blij mocht zijn dat het bij 4-1 bleef.

Stap te laat
Hoewel er een constante dreiging was van enkele donkere wolkenmassa’s, was het prima toeven in Nijeveen. De thuisploeg kon, evenals SJS, niet echt van een goede seizoenstart spreken met één punt uit drie wedstrijden. De beginfase was voor de thuisploeg, die enkele keren gevaarlijk opdook voor het doel van Wouter Rozema. In deze beginfase werd SJS afgetroefd op het winnen van de duels, daar het steeds een stap te laat was. In het vervolg van de eerste helft werd dit wel beter, maar was er ook sprake van een inhaalrace. Een sterke individuele actie van Florian Gijzen werd door hemzelf bekroond met een loepzuivere stift. Rozema kon de bal enkel nakijken: 1-0.

SJS kon ook tegen SVN geen vuist maken... (foto's: Brigitte de Wijk)
SJS kon ook tegen SVN geen vuist maken… (foto’s: Brigitte de Wijk)

Kopsterke Van der Vlag
Zoals gezegd, SJS begon zich ook wat nadrukkelijker te melden en doelman Casper Visser redde fraai op een uitstekende inzet van Nick Oosting. Er volgde een serie van twee corners waar verdediger Emiel van der Vlag gevaarlijk werd, maar hij zag beide kopballen net niet tussen de palen belanden. Juist in deze fase verdubbelde SVN de score: doelman Rozema liet een voorzet van Niels Keizer glippen en Denzel van Halen profiteerde. Toch ging SJS met een redelijk gevoel de kleedkamer in, daar Van der Vlag zijn volgende inzet in de uiterste hoek knikte: 2-1 bij de rust.

Hoofdbrekens
In de tweede helft zou SJS op zoek naar de gelijkmaker. Het probeerde het via verzorgd combinatiespel, maar niet zelden strandde een aanvalsopzet in een vroeg stadium en dit was een kolfje naar de hand van SVN ’69. Op basis van een snelle omschakeling zouden de gastheren vele kansen weten te creëren. Uiteindelijk probeerde SJS het met lange ballen en ‘één op één’ te gaan staan achterin, maar voorin konden de blauwhemden allesbehalve potten breken. Dat Leon Wessel en Florian Gijzen de enige rood-witten waren die scoorden, mag haast een wonder genoemd worden. Het aantal kansen dat SJS, door het risicovolle spel, moest toestaan waren niet op twee handen te tellen. Al met al een teleurstellende middag, een terechte nederlaag en wederom een aantal hoofdbrekers voor trainer Piebes.